Miért van alacsony GPU használatom?
Sziasztok,
A Battlefield 4 kapcsán elkezdtem nézni a GPU használatomat, stb. és alacsony értéken volt, ugrált is 50-80%-ig általában. Azt betudtam régen annak, hogy rosszul van optimalizálva a játék, nem nálam van a hiba. Most megnéztem Far Cry 3-ban is, ott is nagyon alacsony a GPU használat, Saints Row 4-ben 66% körül mozog, Battlefield 3-ban is ugrál. Néztem benchmarkokat, azokban jónak tűnik a dolog, Heaven 4-ben 90-98% használatot mutat az MSI Afterburner.
A gépem adatai:
AMD FX-8320 3.5 Ghz
Sapphire HD 7870 2GB OC GHz Edition
8 GB 1600Mhz RAM
Cooler Master 600W PSU
Asrock 970 Extreme3
CPU-n azt hiszem Artic Cooling Freezer A30 van.
Minden energiagazdálkodási lehetőség kikapcsolva, BIOS-ban is, CPU unparkolva, max frekvencián pörög.
Szerintetek mi a baj? Vigyem vissza az iPonhoz garanciáztatni? (amit nem szeretnék, mert vagy 3 hónapot már náluk töltött...) Esetleg valami tanács?
El kell, hogy szomorítsalak, bf az egyik a legjobb párhuzamosított program, jól skálázódik több szálon.
Bárcsak minden játékban közel lenne ennyire jó a helyzet.
Ezért vissza akarod vinni, körberöhögnek.
3,5 Ghz meg lófütty ennél a professzornál, régebbi játékoknál egyenesen siralmas a helyzet, mert malmozik, és az egyszálas teljesítmény a mérvadó, azaz, hogy mennyire magas a processzor órajele.
4 Ghz alatt nem is érdemes használni, jobb alaplapokban (ami nem olyan hulladék mint ez) simán mennek alap feszültségen 4,0-4,4 Ghz között, LLC bekapcsolása nem árt.
Monitorozd az órajelet, hogy nem e veszi vissza a processzor órajelét a lap terhelés alatt, mert ha nem birja a VRM, ez könnyen előfordulhat.
Túlhúzni, nagyon.. marha sok tartalék van ezekben a processzorokban, és magas az alapafeszültségük.
Bűn bennük hagyni. Csak csapd fel a szorzót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!