Egy olcsó, alacsony fogyasztású, nem nagy tudású mini ITX gépet szeretnék összerakni, ami a nap nagy részében menne. De mégis miket tegyek bele?
Milyen program lenne ez, mennyire számítás igényes?
Amúgy kb bármilyen mini ITX lap jó lenne erre, egy mondjuk 2 magos atom procival és kb 1 GB rammal.
A proci akár integrált is lehet, 10-20 között elég nagy a választék.
Ehhez kell még egy megfelelő táp, esetleg ház, na meg vinyó és kész.
A VPS nem rossz, de azért havonta fizetni kell, ez egyszeri nagyobb összeg, cserébe bármeddig használhatod. DE a villany számlát fizetni kell persze. (Viszont ez jóval kisebb összeg, mint a VPS díja.)
Szvsz viszonylag hamar megtérül.
(+ Linux telepítést javasolnék, a C#-ot mono-val tudsz azon is futtatni, cserébe mivel nincs halál fölösleges grafikus felület, ami sokat megeszik.)
Nincs olyan rettentő nagy gépigénye. A két magos PC-men simán elfut a háttérben miközben játszok, videót nézek vagy bármi mást csinálok.Csak azért szeretnék beújítani egy ilyenre, mivel a gépemnek 500W-os tápegysége van, és az kicsit sokat enne ha reggeltől estig futna. + ha majd a későbbiekben nem szervernek akarom használni, tökéletes lenne NAS-nak vagy torrent gépnek.
Szerintem elég lenne egy 1 magos integrált Intel ATOM proci, és 1GB ram. Csak nem tudom, hogy mi az ami olcsó és jól beválik alkatrészek közül. + olvastam 60W-os tápegységről is. Ez mennyibe kerülne? Vagy van ennél alacsonyabb fogyasztású is?
Attól, hogy valamire 60 vagy 500 W van írva még nem fogyaszt annyit, hanem az a maximum.
Jobb is ha viszonylag nagy ez a szám, mert több cuccot bír el.
Személyszerint azt mondanám hogy keress egy rommá tört notit ami persze müködő képes... persze elég buher meg minden de:
- nincs zaj,
- nem miattad halnak ki a pandák.
youtube.com/watch?v=r456d0imYPE
youtube.com/watch?v=WDyM6SKLt24
Köszönöm a válaszokat!
Nagyon megtetszett ez a Raspberry Pi, szóval valószínűleg egy ilyenre fogok beruházni.
Nekem van egy, ráadásul még az első szériából, amiben kevesebb a ram.
Azért azt ne felejtsd el, hogy ez inkább nagyon alap PC-nek készült, nem igazán szervernek.
Csodát ne várj tőle és komolyabb lemezműveletek esetén nyerőbb egy külső USB vinyóval dolgozni, mert egy SD kártyát hamar ki lehet nyírni akár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!