Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy olcsó, alacsony fogyasztás...

Egy olcsó, alacsony fogyasztású, nem nagy tudású mini ITX gépet szeretnék összerakni, ami a nap nagy részében menne. De mégis miket tegyek bele?

Figyelt kérdés
Mondhatni szerver lesz, ami egy C# programot futtatna. VPS után is nézelődtem, de nem tudom, hogy egy VPS-el jönnék ki jobban anyagilag, vagy egy ilyen géppel.

2014. jan. 29. 21:27
 1/8 anonim ***** válasza:

Milyen program lenne ez, mennyire számítás igényes?

Amúgy kb bármilyen mini ITX lap jó lenne erre, egy mondjuk 2 magos atom procival és kb 1 GB rammal.

A proci akár integrált is lehet, 10-20 között elég nagy a választék.

Ehhez kell még egy megfelelő táp, esetleg ház, na meg vinyó és kész.

A VPS nem rossz, de azért havonta fizetni kell, ez egyszeri nagyobb összeg, cserébe bármeddig használhatod. DE a villany számlát fizetni kell persze. (Viszont ez jóval kisebb összeg, mint a VPS díja.)

Szvsz viszonylag hamar megtérül.

(+ Linux telepítést javasolnék, a C#-ot mono-val tudsz azon is futtatni, cserébe mivel nincs halál fölösleges grafikus felület, ami sokat megeszik.)

2014. jan. 29. 22:07
 2/8 A kérdező kommentje:

Nincs olyan rettentő nagy gépigénye. A két magos PC-men simán elfut a háttérben miközben játszok, videót nézek vagy bármi mást csinálok.Csak azért szeretnék beújítani egy ilyenre, mivel a gépemnek 500W-os tápegysége van, és az kicsit sokat enne ha reggeltől estig futna. + ha majd a későbbiekben nem szervernek akarom használni, tökéletes lenne NAS-nak vagy torrent gépnek.

Szerintem elég lenne egy 1 magos integrált Intel ATOM proci, és 1GB ram. Csak nem tudom, hogy mi az ami olcsó és jól beválik alkatrészek közül. + olvastam 60W-os tápegységről is. Ez mennyibe kerülne? Vagy van ennél alacsonyabb fogyasztású is?

2014. jan. 29. 22:39
 3/8 anonim ***** válasza:

Attól, hogy valamire 60 vagy 500 W van írva még nem fogyaszt annyit, hanem az a maximum.

Jobb is ha viszonylag nagy ez a szám, mert több cuccot bír el.

2014. jan. 29. 23:24
 4/8 anonim ***** válasza:

Személyszerint azt mondanám hogy keress egy rommá tört notit ami persze müködő képes... persze elég buher meg minden de:

- nincs zaj,

- nem miattad halnak ki a pandák.

2014. jan. 29. 23:51
 5/8 anonim ***** válasza:
Hát, azért egy régi olcsó laptop többet eszik, mint egy mini ITX-es gép.
2014. jan. 30. 00:00
 6/8 anonim ***** válasza:

youtube.com/watch?v=r456d0imYPE

youtube.com/watch?v=WDyM6SKLt24

2014. jan. 30. 10:47
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nagyon megtetszett ez a Raspberry Pi, szóval valószínűleg egy ilyenre fogok beruházni.

2014. jan. 30. 16:31
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem van egy, ráadásul még az első szériából, amiben kevesebb a ram.

Azért azt ne felejtsd el, hogy ez inkább nagyon alap PC-nek készült, nem igazán szervernek.

Csodát ne várj tőle és komolyabb lemezműveletek esetén nyerőbb egy külső USB vinyóval dolgozni, mert egy SD kártyát hamar ki lehet nyírni akár.

2014. jan. 30. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!