2.5 vagy 3.5 külső merevlemez? Melyiknek mik az előnyei?
2.5" - Kisebb, könnyebben hordozható, halk, rendszerint egy USB port elég a tépellátáshoz.
3.5" - Nagyobb, nehezebb hordozni, minden esetben külső tápegységet igényel, hangosabb lehet.
Ha lenne pénzem egy 3.5" 2TB-os WD RED lemezt valamint egy normális külső házat (pl. Sharkoon Rapid Case USB 3.0) vennék. Az előre összeszerelt külső merevlemezeket márkától függetlenül kerülném.
Amit most írok nem biztos csak olvastam valahol.
A 2.5 -t laptopba tervezték és jobban bírja ha használatközben mozgatod. (de logikus is kisseb méret kisseb forgó alaktrész.)
A 3.5 -ös mezei pc-kbe gyártott vinyót tartalmaz, gyak kevésbé bírják a mozgatást és külön áramellátás is kell neki.
Ha folyamatosan pörgetni akarod akkor viszont jobb választás lehet, mert a folyamatos igénybevételt viszont jobban tűrik. Emellé szvsz backup vinyónak használva jobb lehet.
Ha csak "hordozós vinyónak" szeretnéd használni akkor viszont inkább a kisebbet vedd meg, kényelmesebb, könyebb, jobban hordozható, elég hozzá 1 usb kábel.
félOFF:
"Az előre összeszerelt külső merevlemezeket márkától függetlenül kerülném."
Nekem van otthon egy 3,5"-os WD és egy teljesen normális (PC-be való) winchester van benne. Mi a baj az ilyennel?
Oké zöldnek, zöld...
ON:
Nekem is van mindkétféle, a nagyobbat nem szeretem, mert macerás elővenni a külső tápját. Viszont nekem ez a nagyobb kapacitású, szóval néha mégis rászánom magam.
Tehát a nagyot inkább adattárolásra használom (filmek, stb.). A kisebbet meg olyan dolgokra, amik gyakrabban kellenek (programok telepítés után, stb.)-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!