Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 2.5 vagy 3.5 külső merevlemez?...

2.5 vagy 3.5 külső merevlemez? Melyiknek mik az előnyei?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 28. 13:20
 1/6 anonim ***** válasza:

2.5" - Kisebb, könnyebben hordozható, halk, rendszerint egy USB port elég a tépellátáshoz.

3.5" - Nagyobb, nehezebb hordozni, minden esetben külső tápegységet igényel, hangosabb lehet.

Ha lenne pénzem egy 3.5" 2TB-os WD RED lemezt valamint egy normális külső házat (pl. Sharkoon Rapid Case USB 3.0) vennék. Az előre összeszerelt külső merevlemezeket márkától függetlenül kerülném.

2014. ápr. 28. 13:58
 2/6 A kérdező kommentje:
Én is a 1tb 3.5 külsőben gondolkodtam, és pont a shakroon rapid u3 sata házat venném.
2014. ápr. 28. 14:01
 3/6 anonim ***** válasza:

Amit most írok nem biztos csak olvastam valahol.

A 2.5 -t laptopba tervezték és jobban bírja ha használatközben mozgatod. (de logikus is kisseb méret kisseb forgó alaktrész.)

2014. ápr. 28. 14:05
 4/6 anonim ***** válasza:

A 3.5 -ös mezei pc-kbe gyártott vinyót tartalmaz, gyak kevésbé bírják a mozgatást és külön áramellátás is kell neki.

Ha folyamatosan pörgetni akarod akkor viszont jobb választás lehet, mert a folyamatos igénybevételt viszont jobban tűrik. Emellé szvsz backup vinyónak használva jobb lehet.

Ha csak "hordozós vinyónak" szeretnéd használni akkor viszont inkább a kisebbet vedd meg, kényelmesebb, könyebb, jobban hordozható, elég hozzá 1 usb kábel.

2014. ápr. 28. 14:14
 5/6 anonim ***** válasza:

félOFF:

"Az előre összeszerelt külső merevlemezeket márkától függetlenül kerülném."

Nekem van otthon egy 3,5"-os WD és egy teljesen normális (PC-be való) winchester van benne. Mi a baj az ilyennel?

Oké zöldnek, zöld...

ON:

Nekem is van mindkétféle, a nagyobbat nem szeretem, mert macerás elővenni a külső tápját. Viszont nekem ez a nagyobb kapacitású, szóval néha mégis rászánom magam.

Tehát a nagyot inkább adattárolásra használom (filmek, stb.). A kisebbet meg olyan dolgokra, amik gyakrabban kellenek (programok telepítés után, stb.)-

2014. ápr. 28. 16:33
 6/6 anonim ***** válasza:
#5 - Nem lehet szétszedni (melegszik), általában a gyártó rosszabb lemezei kerülnek bele, sosem tudni pontosan milyen. Nem minden esetben használnak szabványos sata csatlakozót, ha tönkremegy a külső ház, nem tudsz az adatokhoz hozzáférni. Van olyan külső ház ami titkosítást használ. Ha egy ilyen lemezt a ház nélkül bekapcsolsz, a rendszer elrontja a fájlrendszert, így már a házba visszahelyezve sem olvashatóak az adatok.
2014. ápr. 28. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!