Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Aki szerint egy 7200 rpm-es...

Aki szerint egy 7200 rpm-es vinyó hangtalan az totál süket vagy csak hülyének néz?

Figyelt kérdés

Boltos: új Seagate SATA3 vinyó, és teljesen hangataln-szól a duma.

Mondom neki: öcsém, ha szerinted ez hangtalan akkor irány a fülészet audiológiai szakvizsgálat mett akkor halláskárosodásod van.

Erre odalép egy másik vevő: neki is ilyen van és szerinte is tök hangtalan. És itt ez a darab is ennek sincs hangja.

Ezek mind totál süketek?

Hangtalan? Vagy én vagyok denevér?

2014. ápr. 10. 19:09
 1/7 anonim ***** válasza:
Attol fugg mi szamit hangosnak.
2014. ápr. 10. 19:21
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem teljesen hangtalan - mint azt a dokumentációja is írja:

[link]

viszont a környezet zajai - például a számítógép hűtőventilátora(i), a nyitott ablakon beszűrődő városzaj mindezt elnyomja (a dokumentáció 2,7-2,9 B-ről vagyis 27-29 dB-ről értekezik - egy "csendesnek" mondható szobában is ~30-40 dB "zaj" tapasztalható).

Illetve nem a füled mellett kerreg az a vinyó.

2014. ápr. 10. 19:23
 3/7 anonim ***** válasza:
20%
Neked van igazad. Nekem olyan a hallásom , hogy még legapróbb zörejt is meghallom. Igen hangos a 7200 rpm vinyó.
2014. ápr. 10. 19:38
 4/7 A kérdező kommentje:

hát éppenséggel DE.

uis egy asztali dokkolóban van és ha nem is pont a fülemen hordom, de karnyújtásnyira van.

de ez se számít, mert a működő asztali gépből is simán hallom a hdd-t az egyéb ventik zaja mellett is.

lehet az átlagnál jóval érzékenyebb a hallásom. csak sajna nem a zenei felhangok irányában.

vagyis ezzel együtt botfülű vagyok.

Illetve nem a füled mellett kerreg az a vinyó

2014. ápr. 10. 21:40
 5/7 anonim ***** válasza:

"uis egy asztali dokkolóban van"

Tehát nem a gépházon belül elszigetelve, hanem szabadon.

"és ha nem is pont a fülemen hordom, de karnyújtásnyira van."

Tehát relatíve közel.

2014. ápr. 10. 22:25
 6/7 A kérdező kommentje:

így van!!!

de hát nem tök mindegy milyen közel van?

hiszen a kamu marketing duma szerint HANGTALAN!

akkor meg akár be és építhetem a hallójáratomba akkor se hallhatom, nemde?

>>>Tehát relatíve közel.

2014. ápr. 11. 09:13
 7/7 anonim ***** válasza:

"de hát nem tök mindegy milyen közel van? "

Nem, mert a hang intenzitása a távolság négyzetével arányosan csökken.

"hiszen a kamu marketing duma szerint HANGTALAN! "

A kereskedő természetesen túloz (hisz el akarja adni az árut), de ez a túlzás azért az előzőleg ismertetett körülmények (környezeti zajok, távolság, számítógépház hangszigetelő funkciója) ismeretében még elfogadható - bár ajánlatosabb a NAGYON CSENDES, SZINTE ALIG HALLANI kifejezés használata.

2014. ápr. 11. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!