Miért gyorsabb az asztali PC mint a notebookom?
Hali van egy asztali PC-m:
Alaplap- Intel DH61DL, , micro ITX alaplap a legolcsóbb Intel, H61 chipset.
Intel G2020 (dualcore 2.9GHz), 1 GB ram DDR3 single channel.
És a notebookom:
Acer V3-575G
Intel i5 3210m
8GB ram DDR3 Dual channel
HM77 chipset
A baj az hogy egy SSD-vel ami Adata SX900 64GB az asztali gép, windows indításnál 1x sem tud bejönni a windows logó, már el is tűnt, írja hogy üdvözöljük és lehet dogozni vele.
Ugyan ez a notebookban már a logó is 1x rendesen bejön, és kb 10 másodpercig több ideig indul. Miért??
Everest kb egyforma 19000MB/s az írás, olvasás, összes. A notebook ha OC-t nyom 2.9GHz vagy 3.1GHz-re akkor több is.
Nem fordítva kellene lennie az indulásnak?
Mind a 2 frissen telepített Windows 7, 64bit..
BIOS pedig Advanced edition-ra cseréltem ahol 700 dolgot lehet állítani mint pl. a TDP-t hogy hány percig lépheti túl a 35W-t (alapban a intelnek 40-50 másodperc).
De az eredeti sem gyorsabb és ez sem. Nem értem miért lassúbb a jó notebook egy gagyibb asztali géptől
Irigylem a problémád :) az én gépem jövő hónapban lesz 10 éves:)
Nincs valami bios tesztelés induláskor? Amúgy a lapkészlet ill. videokártya driver biztosan eltérő, akár az is adhat ennyi különbséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!