Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért ilyen a partíció?

Miért ilyen a partíció?

Figyelt kérdés

Két partíció és két oprendszer van a gépemen.

Egyik xp másik 7.

Az xp volt a c meghajtó amíg nem volt más, és a d-re raktam a 7-et, és minden működik már hetek óta, de:

Xp alatt a c meghajtó az xp-hez tartozik, d a 7, de 7 alatt a c meghajtó a 7-hez tartozik, és a d az xp.

Néha nagyon idegesítő, már a fájlokat rossz helyre másolom át, stb.

Meg lehet ezt valahogy javítani, vagy hozzá kell szoknom?

2009. dec. 19. 16:31
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A Windows mindig a saját rendszerpartícióját nevezi el C-nek. Ezért változik a két rendszerben a betűzés. Semmit sem tehetsz. :-)

Esetleg annyit, hogy létrehozol egy harmadik partíciót is, akkor az mindig fixen E:\ lesz. És ide másolod azokat a dolgokat, amiket mindkét rendszer alól el akarsz érni.

2009. dec. 19. 16:39
 2/4 anonim ***** válasza:

Simán át lehet nevezni.

XP eseteén: vezérlőpult - teljesítmény és karbantartás - felügyeleti eszközök - számítógép-kezelés.

Azon belül tárolás, és abból nyílik a lemezkezelés.

jobbklikk a partíción, vagy lemezan amit meg akarsz változtatni. Meghajtó betűjel és elérési út módosítása menüpont.

Windows 7 esetében nincs így eldugva, de valahol ott megtalálod.

2009. dec. 19. 21:28
 3/4 anonim ***** válasza:

(első volnék)

Át lehet nevezni, de más kérdés, hogy megéri-e azt a szenvedést, ami utána következik. Sok program "beégetve" a C:\-re akarja telepíteni magát, és nem foglalkozik azzal, hogy mi a rendszerpartíció betűjele.

Természetesen igaza van az előttem szólónak, csak gondoltam, hogy a kérdező nem biztos, hogy mindig képben lenne. Pl. átnevezi Win7 alatt a korábban c-betűs partíciót d:\-re. Viszont így, ha egy program a C:\-re akar települni(ugye az most már a WinXP meghajtója, ahogy szerette volna), és oda is telepíti, akkor összekeveredhet a két op. rendszer "Program Files" könyvtára. Honnan tudja majd, hogy egy esetleges újratelepítéskor mi-hova tartozik.

Persze, ha a kedves kérdező nem keveredik össze, akkor nem szóltam. :-)

2009. dec. 19. 23:08
 4/4 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy összekeverednék, mert néha fájlmásolásnál is már megzavarodok.

De akkor hagyom az egészet, így egyszerűbb, ritkábbon másolok c-ről d-re mint amennyit telepítek.

2009. dec. 20. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!