Miért van a legtöbb új FullHD LED monitorokon csak D-SUB (vga) kábel?
Üdv!
Az érdekelne, amire az interneten csak megerősítésképp kaptam választ, hogy a legtöbb fent említett FullHD LED monitoron csakis vga bemenet van.
Ez miért van, mikor már a videó kártyák rég elhagyták ezeket a bemeneteket, van olyan amin már csak HDMI meg Display port van...
Elég sokat láttam. 50.000 forint körüliek is. LG, Samsung meg ilyenek.
Meg voltam mostanában több elektronikai üzletben, ott nem tettem fel ezt a kérdést, viszont ott is láttam hogy 10/6 -nak csak vga bemenete van. :)
A D-SUB is támogatja a felbontást 1600x1200 -ig ha jól tudom. Amúgy meg az a vásárló is elégé tudatlan kretén, aki 50 ezerért vesz monitort digitális csatlakozók nélkül.
Ebből is látszik, amit az előző is mondott, mindennek megvan a célközönsége.
Az emberek többsége nem úgy vesz monitort (vagy bármi mást) hogy tudná mit is vesz. Bemegy valami elektronikai üzletbe végighallgatja ahogy a teljesítménybérezett eladó rá akarja sózni a raktárkészlet eladhatatlan példányait és közli vele: "Nekem mindegy milyen, csak legyen nagy, meg legyen rajta az a HD izé..."
Ezek után mit várunk a gyártóktól? Egyébként ennek lehetnek technikai okai is, (ehhez nem értek, csak tipp), de lehet elektronikailag egyszerűbb csak egy analóg vga jelét feldolgozni mint egy DVI-D jelet. És mivel az olcsóbb szegmensben ígyis-úgyis megveszi a sok birka, lehet spórolni az elektronikán. Egyébként én a 40 ezer alatti szegmensben is rengeteg olyat találok amelyik nem CSAK vga-val rendelkezik. Szerintem rossz helyen keresed... :)
#4 Igen, elvileg tudja a fullHD felbontást csak veszteségesebben mint a DVI digitális jel.
#5 Tájékozódtam és tényleg képesek a beépített konverterek a jelet digitális jellé alakítani. Elvileg úgy működik hogy a kimeneti jelet a VGAn először lekorlátozza a videókártya majd a végén a monitor vissza alakítja, de a veszteség 40%
Szóval ez csak olyan fogás, hogy akik nem értenek hozzá csak hallják hogy FullHD -azok megveszik, ezeknek nem olyan nagy a vezérlő panelra költött pénz, mivel nincs digitalizálás, meg vezérlés... csak analóg jel. Igazatok van. Ment a zöld kéz.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!