Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Házimozi + számítógép problémá...

Házimozi + számítógép problémák mi a probléma oka? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Üdv!

Az elmúlt 1 évben összegyűlt néhány problémám a géppel, amik annyira nem nagy gondok de mégis zavaró.

1, Mostanában vettem egy 3D FULL HD TV-t, a gondom az, hogy miután összekötöttem a számítógéppel egy DVI-D - HDMI kábellal a FULL HD 3D filmek valahogy mégsem Full HD-sek. Tehát nem töltik ki a képet. Illetve valamelyik kitölti, valamelyik pedig nem. Pedig a film részleteinél is ott van, hogy 1920x1080

A TV-met próbáltam állítgatni a képarányt de sehogy se volt jó. A számítógépen a felbontás át van állítva 1920x1080-ra. Szóval nem értem egyik film mért tölti ki a TV képernyőjét teljesen, és a másik film pedig mért nem. Tehát alul felül egy fekete csík aminek nem kéne ott lennie mivel a TV is 1920x1080 a számítógép felbontása is és a filmeké is. Szóval passz. Ennek mi lehet az oka??

2, A videó kártyámon 2db DVI kimenet van az egyik sárga a másik fehér színű. Ha a sárgához kötöm a TV-t vagy a monitort akkor teljesen jó, de ha a fehérhez akkor csak az asztal háttere látszik meg néha az egér.

Elég bosszantó, hogy nem lehet egyszerre használni a TV-t és a monitorom vagy ha nem is egyszerre de legalább ne kelljen minden egyes alkalommal mikor filmet akarok nézni átdugni a kábelt. Ezt valahogy meg lehet oldani? Mit kéne tegyek?

3, Ha DVI-D - HDMI kábellel kötöttem össze a gépet a TV-vel akkor a hangot nem kéne továbbítania?? Tudtommal a DVI-D képes a hangot is továbbítani a DVI-vel ellentétben. De mégse megy a TV-re a hang, mondjuk ez nem olyan nagy probléma úgyis külső hangfalakat használok.

4, Sok idő volt mire rájöttem, hogy tudom az 5.1-es hangfalrendszerem a számítógéphez kötni, úgy hogy külön lehessen vezérelni mind az 5 hangfalat.

5.1-esemhez volt egy AC-3 kábel aminek a végéből 3db jack dugó jön ki, a hangkártyámon pedig pont voltak ilyen bementek Side, Rear, C/Sub. Relatek HD hangkártyám van. A hangkártya beállításainál átállítottam 5.1-re le is teszteltem külön-külön a hangfalakat és működik. Viszont a filmek hangzása mégsem olyan mint moziban. Itt inkább egyszerre szól az összes. Ez lehet azért van mert Dolby Digitál 5.1 hangsáv kéne a filmekhez?? Nincs valami dekóder ami a Stereóból 5.1-es hangot gyárt?? Vagy az már eleve be van építve a mélynyomómba, vagy hogy van ez??

5, Ha a youtubeon nézek a számítógépemen FULL HD videót, elkezd akadozni, szaggatni a kép. Sima HD-ben viszont nem. És a FULL HD filmek sem akadnak csak a youtubeon nézett FULL HD-s videók. A net sebességem miatt nem lehet, mivel megvárom míg betölt a videó. Ez mi miatt lehet??

6, Néha fura hangot ad ki a számítógépem, szerintem a processzor ventilátora vagy nem tudom. De csak ha sokáig be van kapcsolva így 24-32 órára és ha sok minden van használva. Ez a probléma már több mint 1 éve áll fenn, nem sűrű jelenség ritkán csinál ilyet de 1 év alatt elég sokszor hallottam már azt a jellegzetes hangot. Mintha a ventilátor nagyobb fokozatra kapcsolna és valamit közben súrolna. Pár hónapja pucoltam ki, és újra raktam a windowst is de még mindig ugyanaz a helyzet, bár ennek szerintem sok köze nem lehet hozzá.

Ezt mi miatt csinálja, vagy mit kéne tegyek ez ellen??

Segítségeket, válaszokat előre is köszönöm.

2013. máj. 22. 05:24
 1/4 A kérdező kommentje:
Jah az kimaradt a 6-osnál, hogy a jellegzetes hang kb. 15-20 percig tart aztán újból megint normális csendes. :)
2013. máj. 22. 05:47
 2/4 anonim ***** válasza:

1. arra tippelnék, hogy a csíkozós videóknál magában a videóban van fekete sáv, méghozzá azért, mert mozi formátumú a film (21:9 ha jól tudom) és ezt passzírozták be a 16:9-be.

2. a videokártya beállításai között keress olyat, hogy mit kezdjen egy másodlagos képernyővel. itt valószínűleg extended (kiterjesztett vagy valami hasonló) beállítás van, ami azt jelenti, hogy a két monitort egy képernyőnek kezeli. ami neked kell a clone beállítás, amikor mind a két monitoron ugyanaz jelenik meg.

3. a DVI-D gondolom a videokártyádhoz tartozik, annak a leírását kellene megnézni, hogy tud-e ilyet. ha alaplapi, akkor azt.

4. igen, olyan hangsáv kellene. nem, nincs átalakító. mi alapján tudná, hogy melyik hangot hova kellene küldenie?

5. passz. valószínűleg nem használ hardware-s gyorsítást és az a baja, de nem tudok rá tippet adni. viszont ezen a vonalon esetleg megpróbálhatsz utánajárni.

6. valószínűleg pont az történik, hogy nagyobb fokozatra kapcsol. valami hangja mindenképpen lesz a dolognak, mert a levegő áramlik. márkásabb hűtő, esetleg egy nagyméretű passzív hűtő orvosolhatja a problémát, de nem olcsó megoldás.

2013. máj. 22. 10:57
 3/4 A kérdező kommentje:

1, Tényleg valóban.

2, Megkerestem és beállítottam megkettőztem a képernyőt viszont így most a ugyanakkora a felbontása a FULL HD TV-mnek mint a monitoromnak és a monitorom 1440x900-as így most a TV-n is ekkora felbontás van ami nem túl előnyös :D

Nem tudom mit és hogyan kell állítani már 800 féleképp megpróbáltam, hogy a TV 1920x1080-as legyn a monitor meg 1440x900-as de nem jó így egyszerre csak 1 felbontást enged valamiért.. Sehogy nem lehet ezt beállítani??

Videókártyám ATI HD 4800-as széria - Radeon AMD

Egyébként az egész szoftver elég fura mert mindenhol a betűk helyett kockák vannak.

2013. máj. 22. 13:48
 4/4 anonim ***** válasza:

nem ismerem ugyan a drivert, de az a gyanúm, hogy nem. csak két ugyanolyanra lehet klónozni. esetleg van egy scale segédfunkció, de akkor a monitorodon lesz katasztrofális a kép. kell egy full hd monitor.

a kiskockák azért vannak, mert valami olyan betűkészletet akar használni, amivel nem rendelkezel, szerintem japánt vagy kínait.

angol driver a gyártó honlapjáról vélhetően orvosolná a problémát.

2013. máj. 22. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!