Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 3GB RAM és egy 2GB VRAMOS...

Bazsesz909 kérdése:

3GB RAM és egy 2GB VRAMOS videókártya mellett megéri feltenni a 64bites win7-et vagy maradhat még a 32bites?

Figyelt kérdés
2014. márc. 18. 18:46
1 2 3 4
 21/32 Tengor ***** válasza:

Ez nem politika, itt nincs olyan, hogy igazabb v. kevésbé igazabb. Ez vagy így működik v. nem.

5 GB-os példa: az oprendeszer megcímezte a 2 GB-nyi VRAM-ot, ezután megcímzett annyit, amennyi a 3 GB-ból tudott, azaz 2 GB-ot. Ennyit tudtak használni a programok.

6 GB-os mese: ezt nézd meg megint! Dedikált 1 GB-os kártya volt v. integrált?

2014. márc. 18. 22:10
 22/32 levis56 ***** válasza:
EZ zavart engem is ha 3gb memória van 32 bithez hogy hogy csak 2 gb kezel,azt én is tudom hogy lehet 20 gb memóm ha 32 bitet rakok fel akkor is 3gb körül kezeli. előző gépem AMD APU volt ott a 4gb memóból levett a gpu fél gigát 3.25-öt kezelt 64 bit rendszeren.
2014. márc. 18. 22:16
 23/32 levis56 ***** válasza:
Na nekem itt azt hiszem az zavart be hogy itta fórumon rogyásig voltak olyan kérdések hogy hány bit oprendszert tegyenk fel 4 gb alatt és felett,soha nem volt arról szó hogy mi van akkor ha van több gb vga mellette és akkor hogy viselkedik a rendszer 32 illetve 64 bit rendszerrel,csak azt tudtam az APU-nál vesz el a rendszermemóból valamennyit nem gondoltam volna hogy 64 bit-en pozitívan befolyásolja a két memória egymást. Ha nehezen is de dülöre jutottunk,köszönöm, ha nem vitázok veletek ez sem lett volna tiszta,már megérte.
2014. márc. 18. 22:33
 24/32 anonim ***** válasza:

Az fog történni, hogy a 3 giga sima RAM-ot megcímzi a processzor, a VRAM-ból pedig 1-et, a maradékkal nem történik semmi.

Bár előfordulhat, hogy összeomlik a rendszer, ha valamiért a GPU többet próbál allokálni, mert elméletben átnyúlhat a RAM-hoz a GPU által megcímezni kívánt terület, amit nem fog jó szemmel nézni semmi... De ez csak egy csúnya elméleti fejtegetés, gyakorlatban nem sikerült előidézni ezt. Pedig volt rá egy laborunk nemrég...

2014. márc. 18. 22:45
 25/32 anonim ***** válasza:

Ne haragudjatok, mérnök informatikus és szoftvetfejlesztőként, annyira szúrják a szemem a válaszok, hogy elképesztő. És a legrosszabb az egészben, hogy a hozzá nem értők vannak többségben, és lehurrogják az egy normálisat.

A RAM és a VRAM NEM adódik össze. A kettő dolog teljesen független egymástól. Viszont RAM-ból 3 Gb-nél többet 32 bites rendszer nem tud lekezelni. De teszem azt, 3 gb rendszer, és 2 gb videó memória tökéletesen elférnek egymás mellett, nem adódnak össze, egymástól teljesen függetlenek.

Aki meg azzal jön, miért nincs erről hivatalos forrás, nos azért, mert akkora épületes baromság, hogy összeadódik, hogy az elképesztő. Annyira alap dolog, hogy nem, hogy erről nem kell szakmai cikkeket írni. Kb akkora hülyeség azt állítani, hogy 3 gb ram + 2gb vram = 5 gb ram, mint azt mondani egy 2 magos 3 GHz-s procira, hogy 6 Ghz-s, mert hát 3+3 az 6.

2014. márc. 18. 23:01
 26/32 anonim ***** válasza:
Eleve a CPU a Ramot címzi, a GPU meg a Vramot, semmi közük egymáshoz.
2014. márc. 18. 23:04
 27/32 anonim ***** válasza:

Jó nagy barom lehet aki alkalmaz... Bár az utolsó soroddal egyet értek, attól én is falnak megyek.

A GPU nem címez, kezel vagy valami, csak címet kér. A fő címzést a CPU végzi, abba a címtáblába beletartozik a RAM, és a VRAM is.

Tudod, ha ügyes VGA-d van, akkor a képes rendszer memóriaként is működni a VRAM, csak felesleges.

Amúgy. 32 biten 4GB memória címzésére elegendő cím fér el, az VRAM - RAM módon osztódik fel. Bár láttam olyan rendszert, ahol a VRAM volt a másodlagos, tehát arról maradt le.

2014. márc. 18. 23:14
 28/32 anonim ***** válasza:

[link]

Csak hogy vegre komolyan tiszta pohar legyen dobva a vizbe...

2014. márc. 18. 23:34
 29/32 anonim ***** válasza:
Én itt annyi baromságot olvastam hogy az már fáj, pár ember kivételével, a vram és a ram semmiképp nem adódik össze. Meg a másik baromság hogy a cpu címezi meg a videókártyát, na ez eggyáltalán nem igaz, a cpu egy azon esetben címezi csak meg a videókártyát, ha az alaplapi, mert az az ő grafikus chipje, az már más kérdés hogy mennyi ramod van , mennyit tud eltenni az alaplapi vganak.De csak egy azon esetben címezi meg a cpu a videókártyát CSAK AZ ALAPLAPIT mert azt a ramból veszi el és ez a cpu dolga. Ha már külön vga-d van annak már semmi köze a cpu hoz, csak terhelés külömbözettel, pl: nagyobb textúra élsimitás stb, mert ilyenkor a játék nagy része a vga ra támaszkodik, ezért van olyan hogy általába a 2 magos játék megy az 1 magos cpun, de van egy dög erős kártyád, ez pont azért van, mert a cpuról leveszi a terhet, és a vga veszi át a számítások nagyobb részét, na mindent félretéve, a vram és a ram nem egy azon dolog. Na meg egy azon példa, amit már előttem írtak , ha van 1gb ramja és 3gb vramja akkor hogy a bánatba tenne fel 64 bites rendszert, mikor a 64 bites rendszer, minimum megfogja követelni a 2 gb ramot ez az eggyik, a másik meg az, ha a vram és a ram összeadódna, akkor az embereknek már nem is lenne szüksége ramra ez nagyon érdekes lenne, Szóval ez így nem helyes, hogy összeadódik, nem, mert mindeggyk más számítást végez.
2014. aug. 28. 15:29
 30/32 anonim ***** válasza:
ja és még azt elfelejtettem ide írni hogy a vramnak az órajele és a ramod órajele teljesen külömböző, mert míg van egy ddr 2 es ramod ami 533 mhz en vagy 800 mhz en kotyog, addig a ddr 3 as illetve ddr 5 ös videókártyád vramja 1333 mhz en illetve 3 ezer valahány megahertzen fog kotyogni, már csak itt nem lenne stimm a dolog, mert a ddr 2 es alaplapod max 1066 mhz ig kezelné a ramokat, ja és mielőtt poén csinálna valaki is ebből ha a ddr 2 es ramod 800 mhz és a videókártyád vramja is 800 mhz, akkor sem fog összeadódni, teljesen külön tészta , semmilyen formában nem.
2014. aug. 28. 15:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!