3GB RAM és egy 2GB VRAMOS videókártya mellett megéri feltenni a 64bites win7-et vagy maradhat még a 32bites?
#13, ne keverd a tényeket, meg a vélemény azt két külön dolog. Lehet nekem az a véleményed, hogy áll a garázsodban egy Ferrári, ha a tények szerint nincs, akkor te reggel bizony bringával mégy dolgozni...
Mutass linket arról, ahol leírják, hogy a VRAM független a rendszer memóriától és a rendszer által címezhető 4 GB-ba nem számít bele!
Én csak azt tudom ha bemész a feladatkezelőbe ott kimutatja mennyi memóriád van mire mennyit használ a rendszer.Esetemben van 6 gb rendszermemóriám+1 gb vga, akkor itt 7gbot kéne kezelni ha összeadódik a két memória de mivel a kettő függetlenül teszi a dolgát csak 6 gb-al gazdálkodik.
b89cf6397c9058b67c7eae20dfb157d7
3552ad2d204519578d108b3e451c3b16
A programok a saját dolgait csak a RAM-ba tudják tenni. A grafikus cuccok (textúra, vektorok, trafó mátrixok) mennek a VRAM-ba, ahova a progik "többi" adata nem tud íródni.
Ugyanakkor az oprendszernek mindkét memóriát meg kell tudnia címezni, mert a videókártya drivere is az oprendszeren keresztül éri el a VRAM-ot.
Továbbra is várjuk a linket, ami cáfolja ezt...
32bitesnel 3gb-ot fog latni, a videomemoria a merete itt nem lenyeges (akkor lenne lenyeges, ha 4gb memoria lenne a gepebe, mert a 32-bites rendszer elmeletileg annyit tud cimezni, de ebbol fenttart cimeket a videokartyanak is.)
Igazabol a kerdes, hogy akar-e(tud) tobb memoriat tenni a gepbe.
Ha nem, akkor jo a 32-bites.
Minden mas esetben inkabb a 64.
Es ha bizonytalan, hogy neki igazabol mi lenne a jo, akkor is a 64-es.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!