Mennyire "kell" manapság 8 giga memória? 4 nem elég?
Figyelt kérdés
Venni akarok egy új gépet, de nem igazán érzem úgy, hogy kell az a plusz 4 giga memória. Na meg abból a 10 ezer forintból inkább vennék valami játékot már. Ellenben sok helyen olvasom, hogy a memóriák párban működnek jól, viszont 2x2 gigát nem feltétlenül szeretnék. Vagy az is tudna olyan jól működni egy későbbi bővítés során +4 gigás kártyával (2+2+4), mint 2 db 4 gigás?2014. febr. 28. 22:45
1/4 anonim válasza:
Szerintem , ha most akarsz venni új gépet, 4 giga kezdésnek elég. Abból is egybe vegyél 4 gigát, tehát 1x4 gigát. A játékoknak elég a 4 giga, ott inkább proci+vga számít. Ha nem játékra akarod használni a gépet, hanem munkára, akkor oda bár kell 8-16 giga. Később, ha meg szükségesnek érzed, veszel még +4 gigát.
2/4 anonim válasza:
Inkább vegyél most 1x4gb ramot, később bővítheted, a gépigényesebb játékok (pl. BF 4) már meghálálják a 8 gb ramot.
3/4 anonim válasza:
Inkább 1x4 GB, ha csak két foglalatod van. Én is így vásároltam, most szeretnék még egy ugyanilyen 4 GB-os modult (jókor vannak ilyen szükségleteim, mikor a RAM árak egekben).
Párban gyorsabb amúgy, de nem lesz érezhető különbség valószínűleg, ha egyet raksz bele. Kérdés, mire használod.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!
4 foglalatos az alap, szóval férne bele.
Inkább csak szórakozásra, Full HD filmek lejátszása meg újabban rámjött a játszogatnék. Illetve lenne egy program, aminek tízezer*tízezer pixeles nagyságrendű fotókat kellene megnyitni, és azokba belenagyítani. Panoramic Viewer a neve.
Minden más munkámat eddig egy tableten is el tudtam végezni, szóval más komoly dologra nem kellene.
2014. márc. 1. 08:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!