3 giga memória probléma?
Sziasztok!
A probléma adott: 2 giga RAM van a gépemben, és én erre vettem jó olcsón még egy ugyan olyan Kingmax 1 giga DDR2 Ramot.
Na de amikor berakom a 3 giga memóriát a gépbe, akkor nem indul el, csak fekete a képernyő, a venti pörög de semmi.
Olvastam, hogy csak párban lehet őket betenni? Akkor örülök mert vehetek még 1 gigát ...
Valami Dual-Channel módot ír az alaplap kézikönyve, ráadásul a 4 memória foglalat 2-2 színűre van festve. Mégpedig: zöld sárga zöld sárga
Úgy érzem ezt jól elszúrtam.
Az alaplapom MSI K9N Neo V2/V3
Sokkal valószínűbb, hogy a jó olcsó memória hibás.
Ilyen helyzetben annyinak kellene történnie, hogy nem működik a dual chanel.
Próbáld ki, hogy csak az 1GB-os van a gépedben. Ha úgy sem megy, szart vettél.
Igen. Először így volt benne: (x az üres, 1-2 régi 3 új)
x 1 x 2
Beleraktam úgy, hogy 3 1 x 2
utána kipróbáltam, hogy x 1 3 2 de nem volt jó
most az új memória van benne ( szóval az működik ) így:
x 3 x 2
Az alaplapon foglalatok meg vannak jelölve: DIMM1-4.
Az első ram modult mindig a dimm1be kell rakni (talán a 2GBos eddig is ott vt), ami a dimm2vel van dual channelben (mivel különböznek a modulok, így ez nem fog működni), ezért sztem a dimm3ban kellene megpróbálni az 1GBosat.
Ha így nem megy, akkor azért külön-külön is kipróbálhatnád őket a dimm1ben, de ha úgy mindkettő jó, akkor is lehet, hogy csak együtt nem tudnak működni.
Ja, akkor az lesz a gond!
Vszeg a három dimm foglalás lehet a problémája, ha amúgy önállóan mindegyik modul működik.
Esetleg a biosban nincs a dual channel-ra vonatkozó rész, hogy letiltsd azt az üzemmódot?
Próbáltam keresni rá valamit a BIOSban, de sajnos nem nagyon találtam :(
Csak valami Memory Voltage, ott meg gondolom messze nem azt kell átállítani, hanem valami feszültségét.
Előző stornó, mert már látom, hogy ott sincs...
Akkor marad a plusz 1gigás modul vásárlása, hátha azzal megoldódik.
utolsó pillanatban sikerült megtalálnom az Advance DRAM Configurationt és 2 menü van benne: MCT Timing Mode, illetve 1T/2T Memory Timing
Utóbbinál 1 és 2 T közül lehet választani, az 2T-re van állítva, még az MCT TIming Modenál Auto-n van és van még a Manual
Azért köszönöm a segítséget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!