Van értelme 8 giga ramnak? Most 4 giga van, és mivel az alaplapra fér mégegy lehet hogy veszek még négy giga ramot (samsung márkájú). Azt indokoljátok meg hogy miért érdemes és nem azt hogy miért nem :D
> Azt indokoljátok meg hogy miért érdemes
Ha több virtuális gépet futtatsz párhuzamosan egymás mellett, akkor például jól jöhet.
Amúgy nem látom sok értelmét. Képszerkesztéshez, videószerkesztéshez, kiadványszerkesztéshez, CAD szoftverekhez, játékszoftverek futtatásához szerintem bőven elegendő 4GByte.
Hát, az előbb említett dolgokhoz is már-már kevés.
Például a Chrome 4-5 füllel Win8 alatt is simán 50%-osn tartja folyamatosan a RAM-ot.
Ha emellé nyit az ember még pár programot hamar elfogyhat a ram.
1. Nem érdemes válaszolni, mert te arra vagy csak kíváncsi, hogy miért érdemes, tehát így is úgy is megveszed...
"Például a Chrome 4-5 füllel Win8 alatt is simán 50%-osn tartja folyamatosan a RAM-ot. "
Megnyitottam 4 GB RAM-al Firefoxon 10 lapot, TC-t, VirtualDub-ot, Word-ot és egy konvertálóprogit. 40% volt a RAM kihasználtság...
"Képszerkesztéshez, videószerkesztéshez, kiadványszerkesztéshez, CAD szoftverekhez, játékszoftverek futtatásához szerintem bőven elegendő 4GByte."
Ezekből az első négyhez simán elkél 4 gigabájtnál több RAM is, ha komolyabban foglalkozik vele az ember.
Viszont kérdező, a konfigod nem írtad le. Csak nem fogok egy 13 éves P1-es konfighoz 8 GB RAM-ot ajánlani...
G.
Írd le a pontos konfigod és hogy mit akarsz csinálni a gépen! Ha valamit profba csinálsz akkor nevezd meg!
Példa: AutoCad-hez inkább 16Gb 1333MHz
Játékhoz inkább 4Gb 2100MHz mint 8Gb 1333MHz
Kivétel wow-lol-és társai XD -persze az se mind1 hogy mit tud kezelni a lapod...
"Most 3 fül, egy mappa és egy VLC Player 53%-on tartja éppen."
Nálam 5 fül, egy mappa és VLC DVD-t játszik 39%-os RAMterheléssel. Ezért kell Chrome helyett firefox-ot használni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!