Az lenne a problémám hogy nem tudom milyen a procim a többi lent. Valami megoldás?
"Mennyibe fájna ehez való ramok 4db?"
-Sokba. A DDR2-es RAM-ok már drágák.
"Biosom az ami gyárilag rajta van"
És mi a gyári verzió? (az AIDA arra is képes ,hogy a jelenlegit kiírja)
Még valami: Neked igazából csak annyi a gondod, hogy a 3GHz helyett a procid 2,4 GHz-en megy. Tök mindegy hogy hívják, tök mindegy ,hogy a programok mit írnak ki rá.
A másik gondod amit a legelső kérdésedben kérdeztél az az FPS csökkenés WOT alatt.
Furcsának találtam/találom már az elején a Mobility Radeon-t (laptop integrált videokártya) a gigabyte ga-945pl-s3p alaplaphoz társítva. Ebben az alaplapban nincs integrált videokártya. Szerintem összevissza mindenféle driver fel van telepítve a gépedre. Megnéztem az alaplapod WIN7-hez való driverek listáját és csak hangkártya és hálózati kártya drivereket találtam. Ez a kettő biztosan kell a géped normális működéséhez win7 alatt.
Videokártyának csakis egy PCI-E csatolófelületű diszkrét videokártyát használhatsz, de, hogy milyent, azt szintén az AIDA kellene megmutassa.
Szervizben kezelték ezt a gépet?
Hát vannak gondok. A procid nem kompatibilis alapból az alaplappal, de nem tájékoztattak téged erről.
A videokártyád egy laptop videokártyaként üzemel, holott a géped nem laptop és cserélhető PCI-E kártyád van.
Ebbe a szervizbe se vinném a gépem többé
Látom még mindig az Everest 2.20 használod, arról csinálsz képernyőmentést... Pedig az már egy 2005-ben kiadott verzió. Töltsd már le a legutóbbi AIDA-t...
Két fő kérdést tettél fel.
Ez volt az első: http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__5..
Ez pedig a második: http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__5..
Mindkettőben megemlíted ,hogy semmilyen program nem ismeri fel az alaplapodat. Aztán te magad írod, hogy gigabyte ga-945pl-s3p az alaplapod. (Vagy megnézted az alaplaphoz adott kézikönyvet, vagy levetted a gép oldalát és elolvastad a nagy nyák panelre festett adatokat, vagy mégis megtaláltad hogy az Everest hol írja ki a nevét, mindenesetre megvan az alaplap pontos típusa és a lényeg ,hogy te magad találtad meg)
Megemlíted, hogy ATI Mobility Radeon HD 5430/5450 videokártyád van (ezért az ember azt hiszi laptop a géped) de létezik sima PCI-E csatolófelületű HD 5450 videokártya is: [link]
Nem egy játékra termett videokártya ez.
Kíváncsi lennék, hogy az Everest / AIDA a Megjelenítés/PCI-AGP video és a GPU fülek alatt mit ír. HD5450-et? Linkeld be légyszi róla a képet.
Megemlíted, hogy friss 32 bites Win7 van a gépeden, de neked 4 x 1 GB RAM-od van. Érdemes lenne 64 bitest feltenned. A Számítógép az Alapvető Rendszer-információknál mit ír? Esetleg ezt?: Telepített memória 4GB, ebből használható 3,48GB ?...
És hogy válaszoljak az utolsó kérdésedre is: "Amúgy a ram miatt megy 2,4 ghz-n a proci?"
Három okból, köztük van a RAM is:
1: A processzorodat nem támogatja alapesetben az alaplapod BIOS-a.
2: Csak az F5C verziójú BIOS ismeri fel és kezeli a Core2Duo E8400 processzort.
3: Csakis úgy fog menni alapból 3Ghz-en ez a proci F5C verziójú BIOS-al, hogyha az fsb-t is 1333 MHz-re tudod emelni túlhúzással. (Most megy alapból a procid 4.5 x 533MHz-en ,ehhez viszont 4,5 x 667MHz kellene)
Tök mindegy az a 600 Mhz különbség a 2,4GHz és a 3GHz között, nem ettől laggol a géped. Valami más itt a gond, mégpedig szerintem a videokártya.
Itt még sötétben tapogatózunk, csak tippem van hogy egy sima HD 5450 lehet a kártya
Kerestem Youtube videókat WOT alatt HD 5450-el
http://www.youtube.com/watch?v=kakSRlsS674
hát a 9-10 fps siralmas.
Milyen drivert szedtél le a videokártyádhoz? Nem kaptál hozzá gyári cd lemezt? Mert azon biztosan jó driver van.
Ha pedig nincs cd akkor a legujabb AMD Catalyst Display drivert szedd le. Úgy nézem a legutolsó változata a 13.12-es
Amit küldtél youtube linket azon hd de viszont 512es a vidi kari nekem egy gigás van.
És amit küldtél kép linket a vidi kariról nekem nem olyan van hűtő borda csak a sarkán van egy kicsi. [link]
ÉS írtad hogy a BIOS om nem jó( nem értek hozzá azért kérdezek kb minden commentbe) frissítsem? Meg még az hogy egy videót tudnál csinálni a FSb húzzásáról?(Fel hívtuk a szerelőket azt mondtál egyszerre let sok driver felrakva ezért lassú a gép) lehet igazuk volt lowon a wot 35 fps alá nem megy. De légyszíves válaszoljatok mert nagyon meg szeretném csinálni és csak segítséggel fog menni. Előre is köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!