Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az lenne a problémám hogy nem...

Az lenne a problémám hogy nem tudom milyen a procim a többi lent. Valami megoldás?

Figyelt kérdés
Azt írja a Everest CPU tulajdonságai: Intel Pentium III Xeon, 2400MHz (4,5 x 533)Majd a CPUID nél :Intel (R) Core (TM) 2 Duo CPU E8400 @ 3. 00GHz ez normális?Alap lapomat se az Aida32 se az Everest nem ismeri fel. Tudtommal Core 2 Duo-t vettem de valamiért extrém lassú a gépem friss window 7 32bittesel. Szerelők kezelték.

2014. febr. 28. 14:27
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

"Mennyibe fájna ehez való ramok 4db?"

-Sokba. A DDR2-es RAM-ok már drágák.

"Biosom az ami gyárilag rajta van"

És mi a gyári verzió? (az AIDA arra is képes ,hogy a jelenlegit kiírja)

Még valami: Neked igazából csak annyi a gondod, hogy a 3GHz helyett a procid 2,4 GHz-en megy. Tök mindegy hogy hívják, tök mindegy ,hogy a programok mit írnak ki rá.

A másik gondod amit a legelső kérdésedben kérdeztél az az FPS csökkenés WOT alatt.

Furcsának találtam/találom már az elején a Mobility Radeon-t (laptop integrált videokártya) a gigabyte ga-945pl-s3p alaplaphoz társítva. Ebben az alaplapban nincs integrált videokártya. Szerintem összevissza mindenféle driver fel van telepítve a gépedre. Megnéztem az alaplapod WIN7-hez való driverek listáját és csak hangkártya és hálózati kártya drivereket találtam. Ez a kettő biztosan kell a géped normális működéséhez win7 alatt.

Videokártyának csakis egy PCI-E csatolófelületű diszkrét videokártyát használhatsz, de, hogy milyent, azt szintén az AIDA kellene megmutassa.

Szervizben kezelték ezt a gépet?

Hát vannak gondok. A procid nem kompatibilis alapból az alaplappal, de nem tájékoztattak téged erről.

A videokártyád egy laptop videokártyaként üzemel, holott a géped nem laptop és cserélhető PCI-E kártyád van.

Ebbe a szervizbe se vinném a gépem többé

2014. febr. 28. 16:03
 12/23 A kérdező kommentje:
Akkor még egy kérdés tudnátok linkeket adni ahol megtalálom a megfelelő tárgyakat a gépemhez?Árral együtt.Amúgy a ram miatt megy 2,4 ghz-n a proci?
2014. febr. 28. 16:20
 13/23 A kérdező kommentje:
Az a 2 driver fent van a gépen ma raktam fel de nem sokkal jobb eddig is ezek a cuccok voltak benne kivéve a procit az egy Intel (R) Pentium (R) Dual CPU E2160 @ 1,8GHz volt benne és nagyon bevált igaz mindenki szarozta de a gta4 közepesen lag mentes volt.
2014. febr. 28. 17:09
 14/23 A kérdező kommentje:

Csináltam 3 db képernyő mentést a jelenségről és az BIOS ról. [link]

[link]

[link]

2014. febr. 28. 19:14
 15/23 anonim ***** válasza:

Látom még mindig az Everest 2.20 használod, arról csinálsz képernyőmentést... Pedig az már egy 2005-ben kiadott verzió. Töltsd már le a legutóbbi AIDA-t...

Két fő kérdést tettél fel.

Ez volt az első: http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__5..

Ez pedig a második: http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__5..

Mindkettőben megemlíted ,hogy semmilyen program nem ismeri fel az alaplapodat. Aztán te magad írod, hogy gigabyte ga-945pl-s3p az alaplapod. (Vagy megnézted az alaplaphoz adott kézikönyvet, vagy levetted a gép oldalát és elolvastad a nagy nyák panelre festett adatokat, vagy mégis megtaláltad hogy az Everest hol írja ki a nevét, mindenesetre megvan az alaplap pontos típusa és a lényeg ,hogy te magad találtad meg)

Megemlíted, hogy ATI Mobility Radeon HD 5430/5450 videokártyád van (ezért az ember azt hiszi laptop a géped) de létezik sima PCI-E csatolófelületű HD 5450 videokártya is: [link]

Nem egy játékra termett videokártya ez.

Kíváncsi lennék, hogy az Everest / AIDA a Megjelenítés/PCI-AGP video és a GPU fülek alatt mit ír. HD5450-et? Linkeld be légyszi róla a képet.

Megemlíted, hogy friss 32 bites Win7 van a gépeden, de neked 4 x 1 GB RAM-od van. Érdemes lenne 64 bitest feltenned. A Számítógép az Alapvető Rendszer-információknál mit ír? Esetleg ezt?: Telepített memória 4GB, ebből használható 3,48GB ?...

[link]

És hogy válaszoljak az utolsó kérdésedre is: "Amúgy a ram miatt megy 2,4 ghz-n a proci?"

Három okból, köztük van a RAM is:

1: A processzorodat nem támogatja alapesetben az alaplapod BIOS-a.

2: Csak az F5C verziójú BIOS ismeri fel és kezeli a Core2Duo E8400 processzort.

3: Csakis úgy fog menni alapból 3Ghz-en ez a proci F5C verziójú BIOS-al, hogyha az fsb-t is 1333 MHz-re tudod emelni túlhúzással. (Most megy alapból a procid 4.5 x 533MHz-en ,ehhez viszont 4,5 x 667MHz kellene)

[link]

Tök mindegy az a 600 Mhz különbség a 2,4GHz és a 3GHz között, nem ettől laggol a géped. Valami más itt a gond, mégpedig szerintem a videokártya.

Itt még sötétben tapogatózunk, csak tippem van hogy egy sima HD 5450 lehet a kártya

Kerestem Youtube videókat WOT alatt HD 5450-el

http://www.youtube.com/watch?v=kakSRlsS674

hát a 9-10 fps siralmas.

Milyen drivert szedtél le a videokártyádhoz? Nem kaptál hozzá gyári cd lemezt? Mert azon biztosan jó driver van.

Ha pedig nincs cd akkor a legujabb AMD Catalyst Display drivert szedd le. Úgy nézem a legutolsó változata a 13.12-es

[link]

2014. márc. 1. 10:50
 16/23 A kérdező kommentje:

Amit küldtél youtube linket azon hd de viszont 512es a vidi kari nekem egy gigás van.

És amit küldtél kép linket a vidi kariról nekem nem olyan van hűtő borda csak a sarkán van egy kicsi. [link]

ÉS írtad hogy a BIOS om nem jó( nem értek hozzá azért kérdezek kb minden commentbe) frissítsem? Meg még az hogy egy videót tudnál csinálni a FSb húzzásáról?(Fel hívtuk a szerelőket azt mondtál egyszerre let sok driver felrakva ezért lassú a gép) lehet igazuk volt lowon a wot 35 fps alá nem megy. De légyszíves válaszoljatok mert nagyon meg szeretném csinálni és csak segítséggel fog menni. Előre is köszönöm.

2014. márc. 1. 11:11
 17/23 A kérdező kommentje:
*Mosmár nem megy 35 fps alá eddig ment. A CD-t oda adtuk a szerelőknek vissza is adták szerintem arról telepítették.
2014. márc. 1. 11:12
 18/23 anonim ***** válasza:
64 bites Win7-et kellene felrakni, mert nem látja így az összes memóriát.Csak 3,25GB-ot tudsz használni a 4GB-ból.A videókártyánál pedig nem a VRAM mérete számít.
2014. márc. 2. 11:48
 19/23 A kérdező kommentje:
Amikor 64es volt akkor is csak 3,335 GB-t látot. Pedig 4db 1gigás kingmax ram van benne
2014. márc. 2. 12:36
 20/23 anonim ***** válasza:
Itt valami más baj is lesz.Mondd meg a szerelőnek,hogy nem látja a memóriát.Lehet,hogy rossz és cserélni kell.
2014. márc. 4. 15:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!