Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Windows 7-ről érdemes váltani...

Windows 7-ről érdemes váltani windows 8.1-re?

Figyelt kérdés
Egy pár éve már 64 bites windows 7-et használok,amivel semmi bajom,de mióta kijött a 8.1 gondolkozok rajta,hogy ki kellene próbálni,mivel ezt már szinte teljesen windows 7-re lehet szabni.Sokan írják,hogy gyorsabb stabilabb mint a 7,van valaki aki windows 7-ről mostanában váltott w 8.1-re? Megérte váltani?

2014. febr. 23. 07:35
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
A Win8-on az összes CS játszható... a Win8.1 alatt volt vele gond, de kb. a kiadás után 1 héttel már volt frissítés...
2014. júl. 11. 21:16
 12/23 kukorika ***** válasza:
52%

Win7-en játszhatatlan a BF4...? Lol gratulálok lámácska... a régi vasamon tavaly vagy tán tavalyelőtt toltam ki... nem csúcs vason, hanem erős közép vason, AMD FX9370-esen (8 mag 4,8 Ghz) és Nvidia GTX 780 OC-n.. namost a játék kb 100 fps körül ment fullhd-na ultra grafikán, minden maxra állítva... soha nem fagyott semmi gond nem volt... csak ennyire nem megy a BF4 a win7-en... és ennyire nem stabil a win7... 5 éve használok win7-et én még nem láttam kékhalált vagy bármi kifagyást.. olyan volt csak hog ymeghúztam a procit vagy vga-t éa emiatt fagyott ki... de ha minden be van jól állítva betonstabil a win7 és a játékok jobban futnak rajta mint a win 8-on vagy 8.1-ae... rendszerindításban és néhány egyéb felhasználási célra falóban gyorsabb a win8... gamereknek nem ajánlott, mert megszívják... meg kell várni a win10-et és tesztelni alaposan... mert könnyen lehet az sem lesz gyorsabb (max úgy fogja az MS kierőszakolni, hogy a DX12-őt ahhoz köti, ahogy a 11-et a win7-hez aljadék csaló módon)....

Az új vasam már jó pár hónapja egy 6 magos Corei7 930K és benne egy GTX 980 OC... nos TOVÁBBRA IS WIN7 (pro 64 bit) az oprendszer.. 100 fps fölött megy fullhd ultragrafika minden maxon.. valóban tényleg töxarul megy a bf4 win7-en... Hát elmondom hogy pont nem az megy hanem inkább az Ubisoft játékok amik picivel gyorsabbak, de nem számottevően win8-on, bizonyos konfigurációban és beállításokkal...

2015. jan. 26. 16:52
 13/23 patrik vajk ***** válasza:
a Win 8.1 sokkal gyorsabb, mint a Win 7, nekem kikapcsból bekapcsba teljes felállással 11 másodperc alatt áll fel én a classic shellel visszadobtam a start menüt, meg a aero glass for win8.1 1.2.5-progival visszalöktem az aero-t és tök gyors a játékok is jobban futnak szebb a grafika , gyors a böngésző sokkal jobb mint az elődjei win 7, XP stb gyorsabb náluk, de ez izlés kérdése, kinek jobb kinek rosszabb, nomeg vas kérdése aki aztmondja, hogy lassabb annak a gépe nem elég jó nem a rendszer rossz.
2015. ápr. 10. 19:14
 14/23 anonim ***** válasza:
i7 2600k + gtx titan z+ 12 gb ram tényleg kevés hozzá a gépem .. win7 -en meg régen tényleg csinált fps dropokat a bf4 nem csak nálam .
2015. ápr. 11. 20:01
 15/23 anonim ***** válasza:
Az elején rémes volt,hiszen a win7 eléggé megszokott volt,viszont így 2 év használat után azt mondom,hogy nem raknám vissza a win7-et,a win8.1 egy sokkal gyorsabb rendszer,nem kellett a laptopomra külön wifi drivert telepíteni,illetve különböző illesztő programokat,amit win7 megkövetelt.Szóval érdemes,igen.
2015. máj. 19. 23:37
 16/23 anonim ***** válasza:
win 10 et várom állítólag vissza kapja a w7 kezelő felületét és úgy fogunk majd emlékezni erre a w8.1 re mint a rosszul sikerült vistára astala vista !
2015. máj. 20. 16:17
 17/23 anonim válasza:

Bocsi, de nem értem ezt a "visszakapja a Win7" felületét témát... A "gyereknek" (17 éves:) ) tavaly előtt vettünk egy HP notit, és csak Win8 illetve 8.1 támogatás van rá (görcsöltem, hogy feltegyem rá a Win7-et, de bárhogy variáltam mindig hiányzott pár meghatározó driver), így aztán beletörődtem a Win8 install-ba (közben már Win8.1 került rá). Mivel a család megszokta a Win7 felületet, ezért -Google a barátom alapon- rákerestem nem e lehet varázsolni rá Win7 felületet. Hát lehet :D Egy kazal szoftver áll rendelkezésre, a magam részéről a Stardock Start8 nevű progit használtam - mindenki megelégedésére :) A gyerek egyébként nem idegenkedik a 8-as kezelőfelületétől sem, gyanítom meg lehet szokni, nekem azért jobban fekszik a Win7 felület!

A rendszerről: a Win7 megfelelően stabil (a sajátom durván 3.5 éve van fent, A8-3850 APU, MSI A75MA-G55 lap, 2x2GB Geil DDR3 1600 a konfig), de már megérett egy reinstall-ra, mert már azért rendesen belassult xD. Mindazon által, a gyerek notija hasonló képességű, és HASÍT a Win8.1-el (mindkét OP 64 bites amúgy). Én épp csere előtt állok az asztali gépnél (a leendő kofig: A10-7850K, ASUS A88XM-A, Corsair 2x4GB Vengeance Pro DDR3 1866) és komolyan játszok a gondolattal, hogy erre már egy 8.1-et újítok!

Ha már itt tartunk, mit javasoltok? Én számtech műszerészként a frissebb rendszer mellett szavazok, stabilitási, sebességi, illetve biztonsági tényezők miatt.... De érdekelne a véleményetek - lehet ezt kiírom egy külön kérdésbe is :) Üdv.

2015. jún. 4. 11:31
 18/23 SimkoL ***** válasza:
Nálam a cél határozza meg az eszközt. Mivel sok régebbi programnyelv csak XP-n hajlandó 'normálisan' futni azért a 'programozós' gépemen az van és Mandrake Linux szintén programozás miatt. A többin vegyesen XP és WIN 7 mivel elég stabilan állják a helyüket évek óta. Az egyiken a WIN 7-et kellet újrahúzni HDD hiba, csere miatt. Az unokáimnak 'fenntartott' gépen is XP és WIN 7 van évek óta állják a sarat. Az öreg 'zenegépemen' a múlt év végéig Win 98 volt, általam írt kocsmai zenegép szerű programmal csak úgy hasított az mp3 lejátszással - nem igényelt attól komolyabb os-t.
2015. jún. 4. 11:52
 19/23 anonim válasza:
Tudom, nem mai kérdés, én win7-ről gondolkodás nélkül váltottam w8.1-re, és nem bántam meg. Igaz, nem vagyok nagy játékos, komolyabb címeket nem is futtatok, viszont minden másban mérföldekkel jobb a 8.1-es, most az Insider Program végéhez érve már elsődleges os-ként használom a windows 10-et. egyébként nem tudom, miért kell a csempés felületet leszólni, (de ez tényleg egyéni vélemény) szerintem nagyon jó lett, suliban a win7 elé ülve már zavar a Start menu, viszont ez a windows 10 egyszerűen kegyetlen, odaver mind a 7-nek, mind a 8.1-nek, szerintem messze ez lett a legjobb os az xp után, persze a kettőt ne akarjuk összehasonlítani ma, ahol már a 4 GB RAM a MINIMUM ami egy SZÁMÍRÓGÉPben benne van (és mostnem a 70.000 forintos "notebook"-ról van szó). Száz szónak is egy a vége, szintem windows 10 Pro Insider Preview, főleg, ha ingyen szeretnél legális os-t használni (van akinél ez is szempont, azt hiszem). EMBEREK, NE IJEDJETEK MÁR MEG AZ ÚJ DOLGOKTÓL. MERJETEK KOCKÁZTATNI, NEM VESZÍTHETTEK SEMMIT! (főleg ha van biztonsági mentés) Bocsánat, egy kicsit hosszúra sikerült.
2015. júl. 10. 12:08
 20/23 kukorika ***** válasza:
Akinek egy operációs rendszer annyiból áll, ennyi a kritériuma, hogy mennyi idő alatt "áll fel", annak szerintem jobb lenne kussolni... mert olyan ostoba és dilettáns barom, mint a seggem....
2015. aug. 26. 00:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!