Fejlesztés céljából melyik lenne a jobb?
Nincs sok pénzem ezért ezekben gondolkodtam :
Intel Pentium G3220 2X 3GHZ + R7 250 1GB GDDR5
AMD A8 6600K 4X 3.9GHZ + HD 8570D az apunál nem tudom hogy milyen (ötös vagy hármas) , azt kérdezném ,hogy melyik lenne jobb?
Tudom hogy az apu az olcsóbb , egyrészt a proci tetszik nagyon benne , de olyan 2-3 év múlva nem válik fölöslegessé az apu?
Mert mellé tenni egy ilyen r7 250eset kicsit gyenge lenne.
Ebben kéne segítség , köszönöm.
"az apunál nem tudom hogy milyen (ötös vagy hármas)"
ddr3-as mivel ez egy integrált gpu, tehát nem rendelkezik saját memóriával
"azt kérdezném ,hogy melyik lenne jobb?"
otthoni használatra az apu, játékra a másik...
sokan mondják hogy az APU grafikai teljesítménye eléri egy hd7730 (ddr3-as) szintjét (bár ezt a 6800k-ra szokták mondani amiben erősebb az IGP)... ez igaz lehet de nem egy kis költségvetésű gépben...
mivel az APU szereti ha KIT-ben van a RAM, és ha minél nagyobb a frekvenciája. Viszont 2x2GB-ból a szinte nincs 1600MHz feletti, és ha van akkor is csak aránytalanul drágán. 8GB-os 2000MHz feletti RAM, meg nem fér össze egy kis költségvetésű géppel, a 25-30 ezer forintos árával.
plussz ha el is éri egy hd 7730 (ddr3) szintjét akkor is kb fele annyi FPS-ed lenne, mint egy r7 250-el (ddr5)
sokat dob egy videókártyán, ha ddr5-ös fedélzeti memóriával rendelkezik, szóval ha nagy a memória sávszélessége...
pl két r7 250 között (az egy ddr3 a másik ddr5) akár 50-60% is lehet a különbség, a ddr5 javára... sokszor pl egy ddr5-ös hd 6670, jobban teljesít egy ddr3-as hd 7750-nél... bár ez attól is függ hogy milyen játékkal játszol...
de már csak ha a nyers adatokat nézed akkor is sokkal jobb egy r7 250, mint egy hd 8570d...
ezzel nem akarom az APU-t szidni, egyik ismerősömnek most raktam össze egy konfigot APU-val, és nagyon elégedett vele, de ő htpc-nek használja (filmezésre, és netezésre)...
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__5..
gondolom ez is te voltál, szóval játékra is használnád... ezért írtam le, és szerintem az #1-es válaszoló is ezért írta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!