Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Utánanéztem, hogy az Xbox...

Utánanéztem, hogy az Xbox One-ban és a Playstation 4-ben milyen hardverek vannak, nekem eléggé "kevésnek" tűnik, persze tudom, hogy ez látszat, mert máshogy programoznak konzolra, de azért érdeklen más, hogy van ezzel?

Figyelt kérdés
Ahogy néztem PS4: 18 compute units 1152 cores: HD7850-nel megegyezik ( GCN architecture ) XBOX ONE: 12 compute units 768 cores HD7790-nel megegyezik ( szintén GCN architectúra ). Mindkettőben Jaguar CPU 8 magos a különbség annyi, hogy PS4-ben 1,6ghz Xbox One-ban 1,75ghz. 8GB memória mindegyikben, de a ps4-ben GDDR5, xboxban ddr3 "csak". Szóval azért keveslem, mert igaz, hogy valamivel erősebb a PS4, de nem fog elfogyni az erő belőlük túl hamar?

2014. jan. 28. 00:38
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Bemásolok valamit amin sokan meg fognak lepődni és pont ezért nem szabad PC-vel összehasonlítani!

Amúgy pont ezért a FIFA 15 alatt is más motor dolgozik mint PC-n,konzolon ugye a sokkal jobb és újabb motort rakta alá ami sokkal jobb mozgást tesz lehetővé,PC-n nem lehet megvalosítani a hosszú elérés miatt a CPU és a VGA között.

" A GPU összesen 18CU-t használ, viszont szintén az R9 290X-hez hasonlóan 8 ACE (compute utasításokat feldolgozó motor) került bele, és összesen 64 compute utasítást tud feldolgozni egyszerre párhuzamosan. Az egyik legfontosabb dolog azonban (és a PS3 után hatalmas előrelépés), hogy az egész rendszer egy közös, teljesen megosztott és heterogén memóriát használ, összesen 8GB GDDR5-öt. Ez nem csak brutális sávszélességet kínál, de a rendszer felépítése megfelel az AMD által kialakított hUMA követelményeinek. Ez pedig azt jelenti, hogy mind a CPU, mind a GPU hozzáfér ugyanahhoz az adathoz, azokkal könnyedén tud dolgozni az egyik, hogy visszaírja a másiknak (nincs külön rendszermemória és videomemória, hogy másolgatni kelljen az adatokat), és még rengeteg olyan lehetőséget nyújt a rendszer, ami a mai játékos PC-ken egyszerűen elképzelhetetlen."

Tehát láthatod hogy a proci és a VGA tudja dobálni az adatokat a másiknak,ezért míg pl a VGA már nem tud több feladatot ellátni,akkor átdobja a procinak azokat ami feldolgozza,persze minden féle másolgatás nélkül ami PC-n nem lehet megvalósítani! Tehát annyira nem hasonlít a PC-re a konzol mint elsőnek látszik,adatokat olvasva igen de mélyebbre ásva már látod a nagy előnyét!

"

Ez persze nem véletlen, mint ahogy az sem, hogy a Sony ennyi ACE egységet kért a GPU-ba. A PS4 vezető tervezője, az iparági legenda Mark Cerny ugyanis arra számít, hogy néhány éven belül rengeteg számítás, amit korábban a CPU végzett, átkerül a GPU-ra a compute segítségével - hiszen egy rakás feladatot ma már a GPU sokkal-sokkal gyorsabban és hatékonyabban el tud végezni, mint a CPU. Ehhez pedig szükség van a teljesen heterogén memóriára, hiszen ezeket a feladatokat például elkezdheti a CPU, beírhatja a memóriába, ahonnan a GPU azonnal ki tudja olvasni, majd visszaírni az eredményeket, vagyis a két részegység tökéletesen tud együtt dolgozni. Mivel a csúcs játékos PC-k a belátható jövőben továbbra is külön videokártyát és külön processzort használnak majd, külön memóriával, így egyelőre ez ott nem megoldható, többet között ennek tudható be, hogy például az EA Sports egyelőre nem tudja átültetni a compute-ra erősen támaszkodó Ignite Engine-t PC-re."

szóval nem gyenge :D Ezért sem kell a konzolokhoz az,hogy a 8 mag 3Ghz-n menjen vagy e fölött mint PC-n.

2014. nov. 9. 09:23
 12/12 anonim ***** válasza:

"Ha arra gondolsz h egy csúcs pc szerű konzolt raknának össze amibe mondjuk lenne pl 32 GB-ram, 2 Tb HDD 6 GB VGA 12 Magos CPU... (Fiktív elképzelés)

Erre lehetne azt mosdani h igen öreg ezt 15 évig nem kell lecserélned viszont olyan drága lenne h senki nem venné meg. Szóval ezt nem merné meglépni egy gyártó se.

Pláne ha 3-4 év múlva úgy is feltörik."

Már bocsi de nem érted a lényeget.

A konzol játékra van tervezve!

abszolút nincs lemaradva a pc-k től, ezt nem lehet csak úgy összehasonlítani.

Valamit az a feltevésed, hogy ha erősebbre csinálták volna akkor megfizethetetlen ez is tévedés.

Gondolj már bele, hogy 110 ezer forintért megkapod a PS4-et.

Amiben van 8magos proci, 8gb nagysebességű memoria, és egy olyan grafikus processzor ami évek mulva is gond nélkül tudja futtatni a legújabb játékokat. (persze ez a rendszer felépittése miatt lehetséges)

Ugyan ez pc-ben már megfizethetetlen!

Nézd meg a Ps3-mat 8-10 évvel a megjelenése után is olyan teljesítményt nyújtott, amit sokan megirigyeltek.

Ugyan ez pc-ben a 8-10 év alatt milliókba került volna. Hisz mindig kell egy új kártya egy új proci új ram, új lap stb ezzel szemben nagyon olcsón megkapod a konzolt amit 6-8-10 évig tudsz kihasználni minden gond nélkül.

Egy ilyen teljesítményre képes pc sokszorosába kerül, és nincs optimalizálva rá enyire a játék mint konzolra. Valamint azért ne felejtsük el a játék élményt az exkluzivitás, és nekem + pont hogy nem kell egy roh adt székben görnyednem egy pici monitort bámulva, hogy pár óra játék után kiesik a szemem és beáll a hátam. Nekem 22"-os monitorom van de ez akkor sem játékra való! Én így látom, a helyzetet.

Szóval nem lehet és nem is érdemes hasonlíthatni ( fa szt méregetni) főleg mivel a fa szt nem lehet a pu.ncival összehasonlítani!!! mindegyik jó attól függ ki melyiket szereti :)

2016. márc. 4. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!