Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Két HDD 1-be partícionálása?

Két HDD 1-be partícionálása?

Figyelt kérdés
Halottam róla hogy IGEN lehetséges!!! :)) Van két kisebb SSD-m dee van HDD-m is szóval előbb azokkal próbálnám ki mondjuk két kisebb pl két 80-as egybe partícionálását :)) hogy lehetséges valaki csinálta már?! :)) Olvasgattam Angol fórumokon ott leírták meg minden deee inkább előbb magyar véleményeket hallgatnék meg vane aki próbálta meg stb :))
2014. jan. 18. 17:17
 1/5 savanyújóska ***** válasza:
RAID 0-ra keress rá, szerintem bőven lesz róla magyar nyelű segítség is!:) (Vagy RAID 1, az egyik a tükrözés, a másik pedig amit te szeretnél.)
2014. jan. 18. 17:24
 2/5 P.O.C. ***** válasza:

Úgy hívják RAID mód. Az alaplapod kézikönyvébe találsz leírást többek között. Házilag kétféle kiépítés divatos. RAID 0 (összefűzés): A lemezek kapacitása összeadódik, és nagyobb teljesítmény érhető el. Ha az egyik lemez sérül, az egész tömb összeomlik.

RAID 1 (tükrözés): A lemezek kapacitása nem adódik össze. Biztosságos, mert ha az egyik lemez kiesik, a másik át tudja venni a helyét. Az I/O műveleteket ez is gyorsítja, de nem annyira mint a RAID 0.

Ezeknek vannak kis millió variációi, de csak szervergépek használják a valóságban.

Neked gondolom a RAID 0 kell majd. Az SSD -ket van értelme így megcsinálni. De SSD -t ne keverj HDD -vel, mert abból csak a baj lesz.

2014. jan. 18. 17:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Windows-ban szoftveres RAID a legegyszerűbb, a BIOS-ban nem kell elállítani semmit.

Dinamikus kötetnek hívják.

[link]

2014. jan. 18. 17:57
 4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! :)) Szóval akk hol is keressem ezt a RAID dolgot? mert áén úgy tudtam hogy ez csak SATA-nál van...a HDD-k sajna IDE-sek azoknál is lehet? deee minny megnézem talán BIOSban van ilyen...
2014. jan. 18. 17:57
 5/5 P.O.C. ***** válasza:

Persze hogy lehet IDE -vel is. Nem új keletű a technológia. A SATA előtt is létezett. Alaplapfüggő a dolog, ma már az olcsó belépő szintű alaplapokba is alapfunkció a RAID.

A régebbi alaplapoknál viszont nagyobb kiváltságnak számított.

2014. jan. 18. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!