Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Játékra mely processzor lenne...

Játékra mely processzor lenne megfelelő? I5 vagy i7?

Figyelt kérdés

Nemrég lecseréltem a videokártyámat. Egy GTX 760 került a gépembe egy Intel Core i5 2300 mellé.

Mindezek mellett van 12 Gb DDR3 (1333Mhz). De nem vagyok teljesen megelégedve egy-két játék sebességét illetően Full HD felbontáson.

A kérdés az, hogy elképzelhető, hogy egy i7-re való váltás lenne jó ötlet?

2014. jan. 17. 21:34
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Tisztában voltam azzal, hogy s 760 nem egy high-end kategória. A játékélmény pedig minőségből jön, nem pedig látványból, de azért utóbbi is hozzáad valamennyit.

Nem is akartam drága kártyát venni, a 760-ra is kicsit szájhúzva adtam ki a pénzt, de nagy ugrás volt az előző 550 után. Mondjuk a csere is azért volt, mert ez kisült szépen. A 760-at cserélni nem fogom, mert egyébként megvagyok vele elégedve. Kérdésem pedig azért volt, mert a gépben a processzor az, amely talán már megvan két éves is.

Egyébiránt a felbontás nekem azért fontos(abb), mert TV-re van rákötve a gép, s azon játszom. És észrevettem, hogy 1920*1080-as felbontáson élesebb a kép, mert eddig mindent 1280*720-as felbontáson játszottam.

2014. jan. 17. 21:55
 12/15 anonim ***** válasza:

Azért jobb az 1600mhz 8GB, mert a 12GB-t sehol ne használod ki és hogy ne menjen feleslegbe, akkor amit kihasználsz legyen gyorsabb. És a 12gb 1333 árában van a 8gb 2400, az már érezhető különbség.

2014. jan. 17. 21:57
 13/15 anonim ***** válasza:
Mivel a tv natív felbontása 1920x1080, természetesen ezen a felbontáson adja a legszebb képet. Nagy ugrás nem lesz, de talán némi javulást hozna egy jobb processzor, szedj egy process explorert és nézd meg játék közben, mennyi az alkatrészek kihasználtsága. Ha a cpu magas, a vga alacsony, akkor cpu limited van.
2014. jan. 17. 21:58
 14/15 anonim ***** válasza:

Nem használtál még photoshopot, azért mondasz ilyen butaságot, az megeszi a 24 gigát is.

Igen, egy APU esetén biztos érezhető, csak ez nem az:)

2014. jan. 17. 21:59
 15/15 anonim ***** válasza:
mondok valamit ha nem Crysis 3 mal játszól akkor jó a gtx 760,de nem a Crysis 3 ra kell gépet építened,szerintem hacsak nem azzal akarsz játszani,az a játék a gtx 770 en sem futna lehet rendesen pedig az egy felsőkategóriás kártya, énis most fogok összerakni majd gépet de nekem nem a Crysis 3 a cél,én 250K szánok rá,de beteg az aki a Crysis re épít gépet,miért ha kijön a Crysis 4,akkor amit vettél tegyükfel gtx 780-at akkor lecseréled,a VGA t,csak azért az egy játékért ?,amikor minden más játékhoz elég még a gtx 760 is full hd ban
2014. ápr. 18. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!