Játékra mely processzor lenne megfelelő? I5 vagy i7?
Nemrég lecseréltem a videokártyámat. Egy GTX 760 került a gépembe egy Intel Core i5 2300 mellé.
Mindezek mellett van 12 Gb DDR3 (1333Mhz). De nem vagyok teljesen megelégedve egy-két játék sebességét illetően Full HD felbontáson.
A kérdés az, hogy elképzelhető, hogy egy i7-re való váltás lenne jó ötlet?
Tisztában voltam azzal, hogy s 760 nem egy high-end kategória. A játékélmény pedig minőségből jön, nem pedig látványból, de azért utóbbi is hozzáad valamennyit.
Nem is akartam drága kártyát venni, a 760-ra is kicsit szájhúzva adtam ki a pénzt, de nagy ugrás volt az előző 550 után. Mondjuk a csere is azért volt, mert ez kisült szépen. A 760-at cserélni nem fogom, mert egyébként megvagyok vele elégedve. Kérdésem pedig azért volt, mert a gépben a processzor az, amely talán már megvan két éves is.
Egyébiránt a felbontás nekem azért fontos(abb), mert TV-re van rákötve a gép, s azon játszom. És észrevettem, hogy 1920*1080-as felbontáson élesebb a kép, mert eddig mindent 1280*720-as felbontáson játszottam.
Azért jobb az 1600mhz 8GB, mert a 12GB-t sehol ne használod ki és hogy ne menjen feleslegbe, akkor amit kihasználsz legyen gyorsabb. És a 12gb 1333 árában van a 8gb 2400, az már érezhető különbség.
Nem használtál még photoshopot, azért mondasz ilyen butaságot, az megeszi a 24 gigát is.
Igen, egy APU esetén biztos érezhető, csak ez nem az:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!