Miért van az, hogy 2 Win7 van a gépemen, pedig most formáztam le mindent és raktam újra?
Leformáztam mind a 2 partíciót (C, D) és minden probléma nélkül felraktam a C-re az op.rendszert, de ha bekapcsolom 2 Windows 7 közül kell választanom. Ez miért van?
Kerestem, de nem találtam Windows.old mappát, mi lehet a baj? Hogy "tűntethetném" el a másikat?
Köszönöm a segítséget!
A boot.ini fájl szerkesztésével. Valahogy csak felkerült, különben nem lenne bootmenü...
a boot.ini utolsó két sora a két oprendszer. A megfelelőt kell törölni
Le kellett volna törölnöd a két partíciót telepítéskor.
Miután egy lett,aztán osztod fel két részre és az elsőre rakod az op.rendszert.
Hát valóban így történt :D
2. kommentelő, a Boot.ini-s fájlos megoldás működik és nem kockázatos?
Olvastam hogy ezzel a paranccsal ki tudom törölni a nem kívánatos op.rendszert:
bootcfg /delete /ID#
Ha ezt megcsinálom valóban eltűnik, nem kell hogy újrarakjam megint?
Minden művelet kockázatos, de a te megoldásod ugyanaz, mint ami én írtam, mert az is a boot.ini-ből törli a bejegyzést és csak is a bejegyzést, mert ha tényleg két oprendszer van fent akkor ott is marad, mert így az nem törlődik.
Csak annyira kockázatos az én verzióm, mint amennyire a tiéd is. A kockázat csak annyi, hogy ki kell derítened, hogy melyik oprendszer a felesleges, vagy is melyik sort töröld a boot.ini-ből illetve milyen számot írj a te általad említett parancs ID azonosítója mögé...
Láttam olyan megoldást, hogy cmd-be a következő parancsot adom meg:
"bootcfg/scan" parancs (megkeresi a telepített Windows NT 4.0, Windows 2000 vagy Windows XP rendszereket a merevlemezen, majd megjeleníti az eredményt.)
valamint
"bootcfg /list" parancs (beolvassa a Boot.ini fájlt, majd megjeleníti az operációs rendszer azonosítóját, a betöltési beállításait és az elérési útvonalát (helyét).)
De nekem mindkettőre azt írja "HIBA: Érvénytelen szintaxis."
Hidd el jobban jársz ha újrarakod ahogy írtam,sok problémától megmented magad.
15 perc alatt felmegy a 7-es.
Plusz 15 perc a driverek, plusz 30 perc az alkalmazások, plusz 60 perc a játékok. :)
A boot.ini-ben - megjelenítés: vezérlőpult, futtatás ablakába msconfig parancs, majd a megjelenő ablak rendszerindítás füle - megvannak jelölve a partíciók, hogy melyiken van a WIN7. Amelyik nem kell azt törlöd. DOSparancsnál számozva vannak a partíciók, ott nehezebben lehet kideríteni. Próbáld az előbbit, ott mindjárt törölni is tudod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!