Miért csinálja ezt a számítógép?
Van egy átlagos számítógép, átlagos winyóval. Eddig minden rendben volt vele.
Nem régiben vettem bele egy 32 gigás SSD-t. Bekötöttem az egyik SATA portba. Az eredeti winyót hagytam az első SATA portban. Újratelepítettem a gépet, az SSD-re, szóval a rendszer, és minden program most már onnan tölt be.
A probléma az, hogy mióta bekötöttem az SSD-t, azóta időről időre meg-megáll az egész gép 2-3 másodpercre. Befagy a gép, csak az egér mozog, de minden ablak lefagy. Főleg a Skype-nál. Más internetet használó progiknál semmi gond. Ha egy fájlt keresek az eredeti winyóról, akkor kell neki szintén 2-3 másodperc, mire feléled és megtalálja a fájlt. Ezért gondolom, hogy azzal kapcsolatos lehet a gond, hogy két winyó van a gépben.
Többször újratelepítettem már a gépet, de újra és újra felmerül ugyanaz a progléma...
Gondolkoztam már azon, hogy az első SATA portra dugom az SSD meghajtót, amin a rendszer van, és a másodikba az adatokat tartalmazó hagyományos winyót.
Vajon ez megoldaná a problémát? Ki kellene próbálnom, de félek hogy a port cseréhez újra kellene telepítenem megint a rendszert, mert amikor először behelyeztem az SSD-t akkor az eredeti winyóról nem akarta indítani a rendszert, csak ha újratelepítettem. Szóval inkább először elméletben szeretnék rájönni a problémára, mielőtt elkezdenék kísérletezgetni...
Köszi a válaszokat előre is!
Egyébként ha előbb kérdezel, megspórolhattál volna egy csomó újratelepítést. Továbbá van megoldás, hogy egy működő rendszert átköltöztess egy másik meghajtóra. Régebben lehet, hogy én is telepítettem volna, de költözni egyszerűbb és gyorsabb.
Legelőször az SSD-ről akart indulni a rendszer, de mivel azon az nem volt, nem tudott. A megfelelő BIOS beállítással (vagy a lemezek felcserélésével) meg lehetett volna mondani a gépnek, hogy melyik lemezen keresse a rendszert, az pedig gond nélkül indult volna. Az említett portcsere után is gond nélkül indulna a gép, ha megmondanád neki a BIOS-ban, hogy másik helyen keresse a rendszert.
A BIOS nem engedte az SSD-t az elsődleges IDE-Masterre tenni valamiért... nem tudom, ez hogyan működik. De azóta is a hagyományos winyó áll az első helyen, de egy újratelepítéssel már akkor is elindul az SSD-ről a rendszer.
Nekem nem azzal van bajom elsősorban, hogy várnom kell 2-3 másodpercet, amíg feléled a hagyományos winyó (ennek a beállítását egyébként nem találtam meg az energiagazdálkodási lehetőségeknél a vezérlőpultban [win7]) hanem az a problémám, hogy mióta SSD-n fut a rendszer, időről időre a Skype lefagy pár másodpercre, de főleg csak az, és néha talán a böngésző... amik mind az SSD-n foglalnak helyet. Tehát nem értem miért, amikor elvileg ezeknek a programoknak semmi közük a hagyományos (adattároló) winyómhoz...
De az tény, hogy azóta csinálja ezt, mióta két winyó van a gépházban, és többszöri újratelepítés után is ugyanez a probléma áll fent. Tehát biztos nem program hiba.
Energiagazdálkodási lehetőségek/Energiaséma kiválasztása/(A kiválasztott sémánál) Séma beállításainak módosítása/Speciális energiaellátási beállítások módosítása/Merevlemez/Merevlemezek kikapcsolása - telepről és hálózatról is soha.
Ha ezek után is megfagy a Skype vagy egyéb program, akkor nagyon jó kérdés miért csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!