Miért nem ismeri fel a CD/DVD-t a gépem?
elég gyanús...
beszélj akkor velük szerintem.
azért ez nem feltétlen igaz minden esetben...
én tudok olyan boltot, ahol direkt azzal kaszálnak, hogy egy alapból nem túl erős gépet pár apró HW cserével feljavítanak és egy hasonló képességű gép árához képest olcsóbban, de még így is elég dráán adnak el..
persze a gyári gari már csak rajtuk keresztül érvényesíthető, amit ők tesznek bele, csak arra vonatkozik különálló egységelemként garancia...
gyakorlatilag anyagilag jobban jársz ha veszel nem olcsó laptopot meg pár jobb hw elemet külön garival és magad beleszerkeszted...
persze ehhez érteni is kell valamelyest, de súlyos ezreket lehet spórolni rajta!
Na ha egy ilyen sufnituning műhelyből sikerült venni, akkor nem feltétlen igaz a 13-as hozzászólás...
mert a gyári konfig változik, de a sorozatszám meg minden ugyanaz marad, a gép mégsem ugyanaz valójában...
Érdekes amit írsz.
Szerencsére én még nem futottam bele ilyenbe.
Inkább drágábban de hivatalos gyári garanciával, normális helyről veszem meg.
na igen, ha valami tönkremegy, akkor "kényelmesebb" a gyári garis ügyintézés...
de ha nem megy tönkre 3 éven belül, akkor meg spóroltál ha a sufnituningot veszed :D
kérdés az, hogy melyik éri meg jobban...
mindkettő lehet kifizetődő, a nézőpont a kérdés...
sok cég milliókat költ biztonsági eszközökre... pl UPS
de valójában nem biztos, hogy megéri...
sok esetben többe kerül a vélelmezhetően bekövetkező kár megelőzése, mintha eleve arra készülne csak fel, hogy 15-20% ki fog hullani meghibásodás miatt...
nem biztos, hogy anyagilag kifizetődőbb a kármegelőzés, mintha inkább a valós meghibásodás javíttatására/cseréjére költené azt a pénzt, amit a megelőzésen megspórolt...
de ezt át lehet analóg módon ültetni a biztosítókra is...
amennyit egy életen át befizetsz a biztosítódnak...
ha nem történik veled semmi tragikus nagy dolog, egy valag pénzt buksz...
persze ha történik akkor "megtérülhet" a kiadásod...
de ha nem adózol a lehúzós biztosítóknak, akkor lehet hogy évekig ugyanúgy nem történik veled semmi és egy halom pénzed marad, amihez amúgy hozzá se jutnál soha többet...
persze olyan is lehet, hogy ha történik valami veled, akkor meg peched van mert sokkal több a veszteséged, mint amennyit évekig megspóroltál...
ezt nem igazán lehet előre tudni.
sok esetben szerencse kérdése is...
de elgondolkodtató minden esetre ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!