Miért nem ismeri fel a CD/DVD-t a gépem?
minden bizonnyal kaputt az olvasónak...
bár az nem derült ki, hogy laptopról van-e szó, vagy desktopról, de érdemes lenne egy szakemberrel megnézetni.
Talán csak a kábel csúszott ki a helyéről...
de 80% esélyt látok rá, hogy valami elektronika adta meg magát belül és cserélni kell...
desktopba ma már filléres dolog, laptopba sem túl drága, bár a dektophoz képest kissé drágább az tény...
#1: nem, ez nem szoftveres probléma, akkor a "számítógép" (régen intéző) beolvasná a lemezt, csak nem játszaná le.
de a leírás alapján be sem olvassa...
olvasó hiba lesz, csak pontosan így nem tudom mi...
a többit leírtam...
(#2 is én vagyok)
laposokban nem nagyon szokott kábel kicsúszni, ott olvasó hiba lesz...
kb 2 hónapja járt nálam egy Asus lapos ugyanilyen hibajelenséggel...
Cserélni kell minden bizonnyal.
Laptopokba általában nem valami csúcsminőségű optikai meghajtót szoktak szerelni, plusz ha belegondolsz akkor az olvasófej mindegy egyes nyitásnál érintkezik a külvilággal ami hosszú távon megviselheti.
Érdemes lenne megpróbálni letisztítani az olvasófejet.
meglepődnék, ha ez bármit is érne...
tapasztalataim szerint ha eddig jut el egy olvasó, ott már csak a csere segít 95%-ban...
hozzá ne merj úgy nyúlni!
habár ennek már szerintem ígyis-úgyis mindegy...
csináld csak...
én mondjuk tiszta alkoholos vagy propanolos fültisztító pálcikával csinálnám minimum...
a száraz papírzsepi nem jó, több kárt csinál mint hasznot...
Mellesleg továbbra is meglepne ha bármit is javulna a helyzet..
kíváncsi leszek az eredményre ha megbuherálod kicsit...
Ettől függetlenül egy próbát megér. Úgysincs mit veszteni.
96 %-os alkoholt csöpögtess egy fültisztítóra és óvatosan tisztítsd meg a lencsét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!