Videó kártya problémák, Lenovo G505. Mi a baj? Bővebben lent.
Sziasztok..
Egy olyan problémám akadt, az újonnan vásárolt notebookommal hogy van benne két videó kártya..
AMD Radeon HD 8330
AMD Radeon HD 8570m
Ez így mind szép és jó, csak hogy valamiért a játékokban van egy kis FPS ingadozásom. Nos, hát én úgy gondolom hogy ez amiatt is lehet. Mert vagy a gyengébb videó kártyát használja (8330)..
Ezt az állításomat az MSi Afterburner megcáfolja, ugyanis az azt írja a videó kártyához hogy a másikat (8570m)..
Másik ötletem az volna, hogy a két videó kártya összezavarja egymást..
Nos, próbálgattam dolgokat..
Letiltani a gyengébb videó kártyát, törölni annak driverjét.. De valahogy azt tapasztaltam, hogy a 8330 nélkül a 8570m sem muzsikál.. (Játékoknál ki írta, hogy nincs telepítve drivert, illetve a Windowsban megtalálható Aero kinézetet is letiltotta..)
Próbáltam azt is, hogy míg le volt tiltva a 8330, addig feltelepítem a 8570m driverjét. Gondolom nem kell írnom hogy nem nyertem...
Lehet ezeknek az dolgoknak valami közük egymáshoz? FPS csökkenés emiatt lehet? Illetve valami megoldás?
Még annyi kérdésem van, hogy az MSi Afterburner nevezetű programban tudom húzni a videókártyám..
Érdemes ezeket állítgatni? Vagy inkább hanyagoljam?
El is fogadnám ezt a választ, de ne mond nekem. Hogy egy 11 éves Counter Strikehoz nem elég egy AMD A4-5000 4 magos processzor..
Ott is FPS ingadozásom van..
Ráadásul, én processzor típust eddig nem említettem. Miből gondolod, hogy olyan gyenge volna a processzor. Ha ilyen típusú notebookból több fajta van más-más processzorokkal? :)
AMD Radeon HD 8330,ezt használja mikor kis grafikus teljesítményt igényű progikat használsz.
Ez olyan mint az Intel prociban a grafikus mag.
Vagyis ha nincs telepítve a drivere nem működik a gép.
Elméletileg a dedikált vga-ra át kell váltania,ha nő az igény.A catalystban próbáld meg átállítani,hogy azt használja.
Töröld le mindkét drivert.
Telepítsd a legújabbat AMD Radeon HD 8330
Majd mikor kész akkor telepítsd a AMD Radeon HD 8570m
LEGÚJABB driverét.
Laptop VGA-t nem kellene húzni az elégtelen hűtés miatt.
Az alsó az,nem?
Nyisd meg és frissítés a netről.
Ha letöltötte újra próbáld.
Sikerült megoldani, hogy fel ismerje a dedikált videó kártyát az eszközkezelőbe..
Catalyst pedig az istenért nem akarja, és egyiket sem tudom letiltani.. :(
Gondolkodtam egy picit, és rájöttem. Hogy szerintem a biosban is ki lehetne ezt kapcsolni..
De sajnos csak 1 videó kártyához kapcsolódó dolgot találtam..
Graphic device
- Switchable Graphics
- UMA Graphic
Ezek mik?:O
Kattints rájuk,nézd meg.
Az első,átkapcsolható grafika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!