Normális, hogy 20 perc játék után throttingol a laptopom processzora?
Sziasztok!
Van egy dell 3737 laptopom i7 4500u processzorral, és radeon 8870m grafikus maggal. Feltettem a Battlefield 4-et próbának, hogy mit is tud a gép. Az esetek nagy részében szépen fut a játék akár ultrán is, de mikor nagyobb terek jönnek a játékban szinte pillanatok alatt felszökik 100 C°-ig a processzor hőmérséklete(itt már low beállításoknál is), és elkezd throttingolni. Tudom, hogy ez nem egy játékgép, és nem tudják jobban megoldani a hűtését, de ez normális? Ez a hőmérséket már kárt okozhat a gépben?(alapjáraton 50C°-on jár a proci) Egy jó notebook hűtő mennyit tud ezen javítani?
az i7 felesleges egy laptopba, mert akkora hőt termel (és hozzá még a vga), hogy úgyse fogod tudni kihasználni, vagy ha igen, akkor hamar tönkre fogja tenni magát, a kettő közül valamelyik
ez ilyen, max reklámnak jó bele egy ilyen cpu
cooler tapasztalatom szerint max 4-8 fokot segít, még ha tudod is szabályozni a noti saját ventijét
Se a cpu se gpu téren nem vagyok annyira otthon, hogy most kapásból megmondjam neked, hogy ennek a gépnek melyik a bottleneck-je
DE:
mondjuk ha úgy tippelem, a cpu erős a gpu-hoz képest, akkor a speedstepet kihasználva korlátozni tudod a cpu szorzóját (alacsonyabb órajelen járathatod), windowson például gyönyörűen megoldhatod energiasémával
(és ekkor még mindig nem beszéltünk a vga-ról, ami szintén ki fog szenvedni egy idő után, de arról nem írtál hőmérsékleti adatot, vagy ilyesmi)
paszta, kipuc, jobbféle culler master hütöpad.
os. optimalizálása.
esetleg fogd vissza a frekit, vagy a feszkót, és meg is oldódott a problem.
konkrétan nem arra gondoltam, hanem hogy kézzel állítasz be egy saját módot: mondjuk legyen a Max Performance alapján, csak vedd vissza a max proc. teljesítményt mondjuk 80%ra, esetleg 60-70-re
persze a Cooling policy Aktív legyen, az szeritnem arra is van állítva
aztán mondjuk emeld meg a gép hátsó sarkait két kupakkal
és akkor most elkezded monitorozni egy játékkal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!