AMD FX 8350 processzornak kell a 8pin-es táp csatlakozó?
Figyelt kérdés
Úgy tudom hogy 125W TDP felett kell a 8 pines atx csati a processzornak, ebben szeretném ha valaki megerősítene, ugyanis ennek a procinak pont 125W a TDP-je. Tápegységem egy FSP Raider 550 amin van 4+4pines atx csatlakozó szóval a lehetőség adott. Egy hozzáértőtől szeretném kérdezni hogy bekell dugjam akkor a csatlakozó másik felét is? Egy fx4100ast vált le a proci aminek elégvolt a 4 pines is (95W TDP).2013. okt. 22. 10:06
1/7 anonim válasza:
Én anno egy szintén 125W-os TDP-jű PhenomII X4-et használtam egy csatlakozóval, gond nélkül. Viszont nem értelek: ha tudja a tápod, mi akadályoz meg abban, hogy rádugd ezt a csatlakozót is?
2/7 P.O.C. válasza:
Nekem Intel Core i5-3570K 77W -os TDP -vel. Én bedugtam a 4+4 EPS másik ágát is ne árválkodjon ott magába. :D
3/7 A kérdező kommentje:
Úgy hallottam, ha rosszul van bekötve akkor szétégetheti az alaplapod, vagy ez oktalan feltételezés? Én nem vagyok pc guru mint a mai fiatalok, ezért kérdezek előbb mielött valamit rosszul tennék :)
2013. okt. 22. 11:03
5/7 anonim válasza:
Dehogy ég szét, extrém tuninghoz kellhet a 8 pin, hogy stabilan kapjon áramot.
6/7 anonim válasza:
Nézd meg a csatlakozót: úgy van kialakítva, hogy ne lehessen rosszul bedugni.
7/7 anonim válasza:
"Úgy hallottam, ha rosszul van bekötve akkor szétégetheti az alaplapod, vagy ez oktalan feltételezés?"
Ahogy mondták a csatlakozó kialakításából adódóan komoly fizika behatás nélkül csak egyféleképp dughatod bele. Amúgy 140W-tól szokott kelleni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!