Miért nem ismeri fel az SSD meghajtót?
Adva van egy 4 magos szgép, amiben egy hagyományos merevlemez foglal helyet. Azon vannak a rendszerfájlok.
Ma tettem bele egy SSD meghajtót is SATA II porton keresztül.
Az a probléma, hogy másodlagos meghajtóként szeretném használni, adatoknak stb. De sem a BIOS-ban, sem a rendszer lemezkezelőjében nem jelenik meg. Tudom hogy formázni kéne, meg elérési betűjelet adni neki. De a BIOS-ban sem tudom előhoz, sem Autodetect-tel, sem manuálisan.
Vajon mi lehet a probléma? Csatlakoztassam újra? Lehet érintkezési hiba? Csak simán egyszer bedugtam, és kész. Próbálgassam többször bedugni a SATA portba?
Nem is adattárolásra akarom használni az SSD-t, hanem majd arra rakom fel a rendszert, de amíg nem sikerül beállítanom, addig a hagyományos winyóról fut a rendszer.
Nem a Boot sorrendről van szó. Hiába van a rendszer winyó first boot-ra állítva, nem indítja el a rendszert, mert az IDE channel Master 0-ra a BIOS valamiért a DVD-t teszi, és eddig a winyó volt. Ezen pedig nem enged állítani szoftveresen. Ha kihúzom az SSD-t akkor alapból vissza rakka Master 0-ra a winyót, és Master 1-re a DVD meghajtót.
Lehet kicsit kuszán hangzik, de nem tudom értelmesebben leírni.
Amikor rádugom az SSD-t, a BISO-ban ez a sorrend jelenik meg, és így a winyón lévő rendszer nem indul el, hiába az van First Boot-on:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!