Nem indul párom gépe. Ötletek? Hibajelenség leírása lent.
A gép bekapcsoláskor nem sípol, ventik beindulnak, leállnak, majd megint beindulnak, és úgy maradnak.
Lépéseim sorban:
1. Kihúztam mindent a gépből, változás nulla.
2. Winyókat, és felesleges pci kártyákat is kiszedtem. Nulla.
3. Kiszedtem a ramokat, hátha akkor legalább azoknak a hiányát jelzi csipogással. Nem csipog.
4. Ugyanezt megtettem a videókártyával, semmi...
5. Az egész gépet kiszereltem, és összeraktam egy asztalon, hogy kizárhassak bármilyen zárlatot. Nulla..
6. Rámértem műszerrel a tápra, ami stabil 12v-ot, és stabil 5v-ot ad. Nem ingadozik. Tehát gondolom, hogy a táp jó.
Hogyan tovább? Hogy tudom eldönteni, hogy az alaplap, vagy a proci döglött e be? Bár procik nemnagyon szoktak..
Az alaplapot hogyan, és milyen pontokon tudom kimérni?
Nem hülye ötlet. Cseréltem benne elemet, sajnos a hibajelenség nem változott.
Valaki? Hogy tudom kimérni, hogy az alaplap hibás e?
Nincs másik alaplapom.. Szervizbe meg nem fogom vinni, átvizsgálási költség miatt. :)
Írtam, hogy csipogni se tud. Tehát oké, tudom, hogy post-ig se jut el. No de ha a proci szart be, akkor se jut el post-ig. Most vegyek egy alaplapot találomra, csak azért, mert a proci ritkábban szokott elromlani?
Hát, nemtudom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!