Egyik barátom összerakott magának egy gépet. És ő szerinte ez egy jó konfig. Valóban?
- AMD FX-6350 3.9 GHz 6 magos CPU
- ASRock 970 Extreme 3 R2.0 alaplap
- Kingston HyperX Blu 2x4 GB DDR3 1600MHz
RAM
- WD Caviar Black 500GB 64MB SATA3
7200rpm merevlemez
- Kingston SATA 2,5 HyperX 3k 120GB SSD
- Cooler Master K350 Elite Knight gépház
- FSP Raider 550W tápegység
- Sapphire Radeon HD7870 2GB GDDR5 OC GHz
Edition videokártya
- Samsung DVD író.
Jó....
Fos.
Fx6350 nem éri meg,caviar black vinyó se,SSD egy ilyen gépbe fölösleges.
Mennyije van a gépre?
Prociból FX-6300 és alá egy Asus M5A97 R2.0 vagy Gigabyte GA-970-UD3, de inkább Asus.
Többi jó:)
Most az, hogy jó konfig, mit takar?
Jónak jó, mert minőségi alkatrészek vannak benne, de annyiból nem a legjobb, hogy ár/érték arányban van benne pár apróság, amin lehetne javítani.
A prociból tényleg mehetne másik, ez nagyon nem éri meg ennyiért, bármelyik 6300-as megy 3.9-et, ezért fölösleges pénzt kiadni.
Alaplap szvsz jó, én szeretem az ASrock lapjait.
Vinyóból az 500-as éri meg legkevésbé, 1500 ft-tal többért már 1 terásat kap.
Az SSD szubjektív, kinek kell, kinek nem, a töltési időt valóban rövidíti a windowson belül, én ezt egy 64-esre cserélném, hogy szabaduljon föl pénz.
A 7870 jó kártya, de talán egy R9 270X hosszú távon időtállóbb lenne helyette.
Eleve nem vagyok biztos abban, hogy AM3-ra kéne építeni, én inkább mennék FM2 és Athlon II X4 750K irányába, később fejleszthetőbb lesz.
A85-Extreme3 lappal és egy X4-el szerintem olcsóbban is kijön és játszani ugyanott van vele, sőt a 750K egy jó hűtéssel igen jól tuningolható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!