Miért kapcsolgat ki a gépem? Hogy tudom tesztelni, hogy Windows hiba vagy hardwer hibája van?
Nincs kék halál, csak egyszerűen kikapcsol vagy újra indul. Néha fél óra után, máskor több óra után.
Púpos kondi nincs az alaplapon ennyit tudok.
Az XBox 360 olcsó igaz, de még kellene hozzá vennem TV-t vagy olyan monitort, amint van HDMI. Úgy már drágább. Chippelve viszont azt mondják hamar tönkre mehet. Már pedig én nem költenék pénzt 1 eredeti játékra sem.
Filmezéshez (HD) már egy 30-40 ezres használt gépet is lehet kapni ami 4 magos. Felesleges egy boltban 100 ezret azért kiadni, mert a legújabb gépet adják el.
A HD filmeket leszámítva, egy átlag netező felhasználónak (Net, zene hallgatás, film nézés) még egy ilyen 10 éves gép is bőven megfelel mint ami nekem van.
Az pedig csak üzleti fogás, hogy évente erősebb gépeket gyártanak. De az átlag felhasználó soha nem fogja kihasználni annak az előnyeit.
Új gépet nem úgy kell venni, hogy bemész a TESCO -ba és polcról veszel. (Az kb 50% drágább is és nem időt álló hardverek vannak benne, csak a garancia idejét húzza ki)
Egy PC -t ÚJ alkatrészenként érdemes össze válogatni, így mindegyikre van 2-3 olykor 5 év garancia, és ha fél év múlva meghal az alaplap, akkor azt cserélik, és nem neked kell venni egy másikat.
Ezzel tisztában vagyok. Biztos nem vennék Tescoba vagy Sparba gépet. Egyik haverom ott vette, aztán csodálkozott, hogy miért nem mentek az újabb játékok.
Azért a pénzért erősebb konfigurációt lehet össze rakni darabonként.
Egyébként érdemes használtan is gépet venni. Mert ha jó minőségü alkatrészekből van össze rakva az ki is tart akár 5-6 évig. A PC-t úgy gyártják, hogy nincs különbség otthoni és munka eszköz pc között. Tartós alkatrészekből csinálják meg. Nem úgy mint egy LCD tv ami 2-3 év után bedöglik.
Merevlemezek is 2-3 év folyamatos működést bírnak, utána elszaporodnak a hibás szektorok.
A mai alaplapok 5-6 évig képesek működni, aztán kondikból eredően jönnek elő a hibák.
Egy minőségi tápegység akár 10 évet is bír. (van egy 8 éves még semmi baja)
LCD monitorok 2-3 év, és kiégnek így nem érdemes 20 ezernél többet költeni. (kb. ennyibe kerül egy outlet, utolsó darabok, mint a 24" -os LG monitorom is 19 ezer volt)
De célszerű újat venni, mert több éves gari van rájuk.
Vagy max fél-egy éves használt eszközt, ami már van tesztelve, van még garancia is rajta, de fél áron meg lehet kapni.
Ez egyáltalán nem igaz, hogy 2-3 évet bírnak a winchesterek. Pont az tart ki a legtovább. Nem véletlen mivel adat tároló. Azt tesznek a Set Top Boxokba is, tehát gyakori a felhasználása.
Az én 10 éves winyómon 1 hibás Sector sincs a HDD Sentinel szerint.
A monitorok sem 2-3 évet bírnak hanem jóval többet, akár 10 évet is.
Az alaplapokon igen a kondik a legsilányabbak. Pl. meg lehet nézni VGA-kon milyen kondi van, az sokkal tartósabb. Viszont alaplapokra olyat nem tesznek. Simán megtudnák csinálni tartósabbra ezeket a kondikat, chipeket, de direkt nem akarják.
"Ez egyáltalán nem igaz, hogy 2-3 évet bírnak a winchesterek."
Nem azt mondtam hogy 2-3 év korú, hanem 2-3 év üzemű.
Ha napi pár órát használod, akkor 8-10 év mire elkezd haldokolni, ha úgy használod mint én hogy reggel 6-tól este 12 -ig akkor ~3 évet bír. (tapasztalat)
"A monitorok sem 2-3 évet bírnak hanem jóval többet, akár 10 évet is."
Lásd az imént leírtakat monitorra átvetítve.
"Ha napi pár órát használod, akkor 8-10 év mire elkezd haldokolni, ha úgy használod mint én hogy reggel 6-tól este 12 -ig akkor ~3 évet bír. (tapasztalat)"
Én nagyon sokat használom, nem pár órát. Napi 12 órát megy, ha keveset vagyok itthon akkor is a 8 órát, de az átlag mégis 12 óra, mivel ha nem vagyok gépnél, akkor is be van kapcsolva.
Tehát alig maradok el a te 18 órás átlagodtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!