Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tegnap történt, hogy a rossz...

Tegnap történt, hogy a rossz gépem ki akartam dobni, de a táp működött, gondoltam megnézem még mi használhatò belőle! Beleraktam hát a rossz gépből a jò gépbe a winchestert, de búgott kép viszont nem volt?

Figyelt kérdés
Gondoltam újra telepìtem, de még a BIOS sem jön be! Win7 van rajta! Szerintetek mi baja lehet? ( Biztos, hogy nem cseréltem össze a vinyôkat! A jòt raktam vissza, a jò gépbe! Aztán vissza raktam a jò gépbe az eredeti vinyòt amivel eddig működött de nem történt semmi a ventillátor pörgött, a gép búgott, kép viszont nem volt, nem töltött be a gép!?

#BIOS #winchester #hiba #Windows 7 #számìtògép #telepìtés
2013. okt. 9. 02:04
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Beleraktam hát a rossz gépből a jò gépbe a winchestert, de búgott kép viszont nem volt?

Aztán vissza raktam a jò gépbe az eredeti vinyòt amivel eddig működött de nem történt semmi a ventillátor pörgött, a gép búgott, kép viszont nem volt, nem töltött be a gép!?

Gondoltam újra telepìtem, de még a BIOS sem jön be! Win7 van rajta! Szerintetek mi baja lehet? ( Biztos, hogy nem cseréltem össze a vinyôkat! A jòt raktam vissza, a jò gépbe!

Aztán vissza raktam a jò gépbe az eredeti vinyòt amivel eddig működött de nem történt semmi a ventillátor pörgött, a gép búgott, kép viszont nem volt, nem töltött be a gép!?

Bocsi felcserélten a sorrendet! :)

2013. okt. 9. 02:08
 2/11 anonim ***** válasza:
winchester nélkül kapcsold be a gépet, a BIOSnak ekkor is el kell indulnia. Ha nem, akkor vmi elromlott a gépben.
2013. okt. 9. 05:23
 3/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszöm a választ,akkor megpròbálom anélkül!
2013. okt. 9. 06:33
 4/11 anonim ***** válasza:
vagy csak a monitorkábel jött ki, azért nincs semmi a képen :)
2013. okt. 9. 06:56
 5/11 A kérdező kommentje:
Az rendben van többször is ellenőriztem!:) Vinyò nélkül se jön be:/ Talán még az lehet,hogy valami belül elmozdult,de annyira nem értek hozzá! Remélem nem romlott el,kellett nekem pròbálgatni:(
2013. okt. 9. 07:23
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Talán a csatlakozókat meg lehet nézni, hogy nem mozdult-e ki a helyéről valamelyik, és a videokártyát, ha külön van, meg a RAM-ot. Szóval megmozgatni mindent, ami kivehető, mert lehet, hogy csak nem érintkezik valami.
2013. okt. 9. 08:09
 7/11 A kérdező kommentje:
Megnézetem egy hozzáértő ismerősömmel.. Sajnos én szétszedni mindent szét tudok,de össze rakni... Legközelebb nem állok ilyennek neki csak ha van felügyeletem:) Addig meg maradok a főzésnél! :):):)
2013. okt. 9. 08:36
 8/11 4ttil4 ***** válasza:
próbálj meg még annyit hogy kikapcsolt állapotban, lekapcsolod a tápot/vagy kihúzod, majd pár mp-ig lenyomod a gép power gombját ( táp továbbra is kihúzva). Majd az alaplapi elemet kiszeded pár percig és esetleg az érintkezőit is rövidrezárod vmi fémessel. Majd elem vissza, táp bekapcs és próba.
2013. okt. 9. 09:34
 9/11 Lajos54 ***** válasza:
91%

... az sem rossz! "Végy egy elromlott winchestert, hámozd meg, mártogasd bele..." :)

Apropó! Arra nem gondoltál, mielőtt elkezdted, hogy egy hibás fődarab agyonvághatja esetleg azt is, ami eddig jó volt? Nálam egy meghibásodott HDD (menet közben adta meg magát) kinyírta az alaplapi IDE vezérlőt. És mivel azt javítani nem lehet, maradt az alaplap-csere, persze processzorral együtt, mert a régi proci a kapható újabb alaplapokba már nem volt berakható.

2013. okt. 9. 14:37
 10/11 gábor69 ***** válasza:
Csinálj egy BIOS reset-et !!! ( leáramtalanítod az alaplapot , gombelem kipattintod , és ha van jumper < cmos> átdugod , legalább 20 másodpercig . Így visszaáll gyárira az alaplap menüje . Újraindítás után , vinyó nélkül , be kell jöjjön a monitoron a BIOS beállítás ) Ha mégse .. akkor sorry . Ezzel a művelettel nem rontod el .
2013. okt. 11. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!