Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ezen kívül kell még valami...

Ezen kívül kell még valami egy számítógépbe?

Figyelt kérdés

Össze akarok rakni/rakatni egy saját konfigurációval rendelkező gépet, csak attól félek, hogy kimaradt valami a listáról. Szóval, mi az, ami az alábbi listán nem szerepel és kell egy számítógépbe?

RAM

alaplap

processzor

HDD

videokártya

hangkártya

CD-DVD lejátszó-író

tápegység

hűtő

2013. okt. 7. 20:39
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Operacios rendszer.
2013. okt. 7. 20:42
 2/16 A kérdező kommentje:
szerinted miért a "Hardver" kategóriában van? :D
2013. okt. 7. 20:56
 3/16 lopokus ***** válasza:
megtudhatnánk hogy milyen lesz a konfig?
2013. okt. 7. 21:10
 4/16 Gábor_79 ***** válasza:
És a ház.
2013. okt. 7. 21:15
 5/16 A kérdező kommentje:

- Intel Core i3-3240 3.4GHz processzor

- MSI Z77A-G43 Gaming alaplap

- Toshiba 3.5" 1TB 32MB SATA3 merevlemez

- A mostani hangkártyát (Realtek ALC882/D/M @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1], az AIDA64 ezt írta ki, ebből most nem tudom nagyon leszűrni a lényeget) megtartanám, szerintem nincs vele semmi gond, de javítsatok ki, ha tévedek, és le kéne cserélni mert elavult, nem lennének jók rajta a játékeffektek stb.

- Kingston HyperX 8GB (2x4GB) 1600MHz DDR3 CL9 memória Kit

- A mostani CD-DVD lejátszót illetve írót megtartanám, nincs vele probléma, habár már vagy két-három éve volt cserélve

- Nos, három dolog van, amivel el vagyok bizonytalanodva: videokártya (nem tudom, hogy milyen kéne), továbbá a tápegység illetve a hűtő. Nos azt tudom, hogy a procihoz kell egy hűtő, de a tápegység-fronton egyáltalán semmi ötletem/tudásom sincs. Ugye abban is van egy hűtő, akkor ha veszek egy tápot, abban lesz hűtő is elvileg. Ezen a két hűtőn (proci-táp) kívül ajánlatos még egy házhűtőt is venni, vagy az felesleges? Meg milyen tápegységet illetve videokártyát ajánlotok? :D Főként játékokra kéne, jó, masszív grafikával, amik így az elmúlt néhány évben jelentek meg, nem pedig tízéves játékok, mint mondjuk a GTA - Vice City, meg MoH - Allied Assault, stb. (tudom, hogy ezek rohadt jó játékok, de azért technika terén is fejlődni kéne, nem árt, ha elvisz a gép mondjuk egy Battlefield 3-at vagy akár csak egy Fifa 14-et is). Szóval, mi a véleményetek erről a konfigurációról? Erős, masszív, megfelelő a modern játékok magas grafikán való futtatására? Esetleg mi az, amin változtatni kéne, például amire úgy gondoljátok, hogy felesleges kiadni a pénzt, vagy ami nem túl erős, és jobb kéne, stb. Illetve a harmadik: milyen videokártyát és tápegységet ajánlotok, illetve szerintetek kéne-e egy házhűtő is?

2013. okt. 7. 22:04
 6/16 A kérdező kommentje:
Amúgy magát a gépházat megtartanám, elég masszívnak tűnik, jó nehéz is. Op.rendszerben meg még nem gondolkoztam annyira, vagy Windows 7 vagy 8
2013. okt. 7. 22:21
 7/16 anonim ***** válasza:

Már rossz az egész.

Hangkártya meg integrált.

2013. okt. 7. 23:04
 8/16 A kérdező kommentje:
Kicsit bővebb indoklást légyszi! Amúgy mi az hogy a hangkártya integrált?
2013. okt. 8. 15:55
 9/16 Gábor_79 ***** válasza:

Ha van is külön hangkártyád, az AIDA az integráltat mutatta ami az alaplapba van beleépítve; azt már nem tudod átrakni. De ne is legyen rá gondod, a mostani lapokban mindben van és megfelelő a (hang)minősége az átlag felhasználásra, játékra is.

Kérdés, hogy mennyi pénzt is szánsz az egészre? Annak tudatában lehet arányos konfigurációt összeállítani. Vagyis teljesítményben összhangban legyenek az alkatrészek, ellenben kihasználatlan lesz az egyik vagy a másik és az máris pénzkidobás.

2013. okt. 8. 16:58
 10/16 A kérdező kommentje:
hát max 200k-t szánnék rá
2013. okt. 8. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!