Bios update nem sikerült, és nem indul a gép mit tegyek?
Segítsetek.
Asus a7a133
1012-es biost tettem volna fel de nem sikerült. Nem akarom kukába dobni a gépet, mit tegyek.
Alindíttom, csak annyit csinál a gép h felpörögnek a ventik de se kép se hang
Ilyen régi lapoknál szvsz nem volt forrasztva a Bios, simán erre szolgáló csipesszel ki lehetett venni és áttenni íróba ... le kell írni a chip pontos típusát (ha nem olvasható, lekopott, akkor keresni róla képet, leírást!) és felhívod a Mikronikát a Budafoki úton, megkérdezed mennyibe kerül az írás ha jó ez EEPROM és mennyibe kerül ilyen típus ha cserélni kell.
Sajnos a honlapjuk nem megy és ezt találtam csak.
Szombathelyi vagyok így a budapestre utazás felejtős szerintem.
Jut eszembe. Van nekem egy pci-os ISDN modem kártyám amin van (a nyákon, nem pedig a kinti részén a csatiknál) egy csatlakozó féle. Így belegondolva lehet h belemegy a cucc.
Szerintetetk lehetséges?
És ha bele megy lehet h írni is tudnék rá?
Az eeprom írás sajnos nem ennyire egyszerű sajnos. (ugyan nem tudom hogy pontosan milyen kártyáról van szó de látatlanban kétlem hogy működik)
Nem csak az IC foglalat kell hanem a megfelelő elektronika is ami megírja és persze a program is amit bele írsz.
Az előbb felállva 1 perces néma csöndet tartozottam, azokért, akik kénytelenek még mindig értéktelen ezredfordulós számítógépekkel kínlódni.
A javíttatás gazdaságtalan, hisz az árából már működő Pentium 4 -es félkonfigot vehetsz (alaplap+proci+ram).
Marad az, hogy a hardverapro.hu -n keresel egy hozzád közeli személyt, akinek van eladó AMD K6 -os alaplapja 2 tábla tibi csokiért, mert többet úgyse ér.
Egyik ismerősömnek lehet van egy ugyan ilyen foglalatú alaplapja. Utánna jár.
Lehet h ezredfordulós, de 2005ben is megállta volna a helyét a 2ghz-el és 1,5gb rammal és nvidia 6600 gtvel :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!