Külső HDD-ből 3 TB-os Intenso 28-30 ezerért vagy 2 TB-os Seagate 23-24 ezerért?
Seagate: [link]
Intenso: [link]
Melyik a jobb választás?
Illetve pár kérdésem volna még...
A 2,5"-os és a 3,5"-os HDD közt mi a különbség? Azon kívül, hogy utóbbihoz külön tápkábel is van, illetve gyorsabb és nagyobb a mérete... ugyanúgy hordozható mindkettő, nem?
Valamint: SSD-ből nem létezik nagyobb méretű /pl. 1-2 TB/ változat, csak ilyen 100-200 GB-osok?
Egyébként a vinyó nagyobb adat tárolására kéne, főleg HD filmek számára, és ezek lejátszására médialejátszóval!
A hordozhatóságot is amiatt kérdeztem, mert - ugyan nem sűrűn, de - néha vinném ide-oda, szóval nem mindig egy szobában állna...
Előre is köszönök minden választ!
Ha hordozni is akarod, akkor a 3,5" macerásabb a külső táp miatt. Ebből a szempontból sokkal jobb a 2,5"-es.
SSD-ből van nagyobb, csak nagyon drága. Pl:
A táp nem olyan nagy probléma. Igazából havi-másfél havi 1-szer utazok el a páromhoz, aztán haza. Szóval végül is csak ennyiszer hordoznám, nem ezzel mennék a WC-re is. Sporttáskában csak elfér azért. :D
Most sajnos nem találom újra /Árukeresőben leltem rá, de hogy hogy, azt már nem tudom :) /, de én előbb láttam egy SSD-t másfél terrás méretben valami 7 millió forintért...
Szóval ez a 160 ezer még elég baráti ár ahhoz képest. :D :D :D
3,5"-os:
Nem más mint egy normális HDD winchester bedobozolva + átalakítókkal. (szedtem már szét olyat). Ez olyan mint a PC-s verzió. Működés közben nem szabad mozgatni, vagy ha még is nagyon óvatosan. Ütődés hatására az olvasó fej megkaristolja a mágnes lemezt, amit utána dobhatsz is ki.
A külön táp persze a villany motorjának kell, mert nagyobb az egész nagyobb súlyt kell mozgatni.
2,5"-os:
Ez a kisebb méretű winchesterek, amik laptopokban szokott lenni. Ezek üzem közben is szabadon mozgathatóak, mivel kisebb az egész és kevesebb a kilengés, így jóval kevesebb az esély a karistolásra. Másrészről ezek rendelkeznek reflexivitással, azaz ha érzékelik mikor megmozdul a vinyó, kirántja az olvasót a lemezek közül. (például: mikor laptoppal az öledben fészkelődsz a fotelben, vagy buszon történő rázkódások)
Mind 2 energia takarékos, mivel csak adattárolás céljából van. Rendszert nem indítasz rajtuk, ha nem vagy elvetemült USB-ről bootoló. Azaz ha nem használod, alvó állapotba kerül és leáll. Mihelyt pl. megakarsz nyitni 1 fájlt benne, akkor felébred, felpörög. Ez lehet 2-3mp is.
Köszi a választ!
Mondjuk én működés közben semmiképpen sem mozgatnám, mert asztali géppel és médialejátszóval használnám, nem pedig laptoppal utazás közben a buszon/vonaton/akárhol. :)
Amúgy eldöntöttem, hogy 3,5"-ost veszek, mert 2,5"-osból az ugyanolyan méretűek drágábbak. :S Nézegettem, és 2,5-esből pl. a 1,5 TB-os kerül 28-30 ezrekbe, míg ugyanennyiért simán kapok 3 terrás Intenso-t a 3,5-es változatból...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!