Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a teendő egy teljesen új...

Mi a teendő egy teljesen új gépnél az első bekapcsoláskor?

Figyelt kérdés
Rendeltem egy gépet összeszerelik meg telepitenek mindent de a widows majd lefogják törölni mert azt nem vettem meg .gondolom ilyenkor a feltelepitet dreivereket nekem ujjra fell kell telepíteni,de ami jobban izgat az az ,hogy amit beállitanak BIOSBA az úgy marad-e mert igazából ezért hagytam a szakemberekre mert én a biosba nem szeretnék nyulkálni mert nem nagyon értek hozzá.

2013. szept. 18. 18:47
 1/8 A kérdező kommentje:
Windows 8 az oprendszer amit majd fel akarok rakni (nem eredeti)
2013. szept. 18. 18:52
 2/8 anonim ***** válasza:

Ha soha nem nyúlsz a BIOS-hoz a gép akkor is tökéletesen fog működni. Az alapbeállítások általában megfelelőek.

Egyedül a boot sorrendet kell állítani, de az meg nem bonyolult.

Ja, igen!

Ha te telepítesz rá operációs rendszert, akkor utána a meghajtókat is telepítened kell.

Először az alaplap drivereit (Chipset, integrált perifériák), azután sorban az összes bővítőkártyáét. (Manapság ez a videokártyát jelenti. Esetleg egy hangkártyát)

2013. szept. 18. 18:54
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

"összeszerelik meg telepitenek mindent de a widows majd lefogják törölni"

??????

Föl sem fogják telepíteni, nemhogy letörölni....Egyszerüen kapsz egy összerakott hardver kavalkádot. A te dolgod működésre bírni szoftverekkel.

Szóval szerezz be egy op rendszert DVD-re írva (ha rendeltél dvd író /olvasót a gépedbe). Win 7-et legalább

És igenis turkálnod kell a BIOS-ban mert be kell állítanod , hogy a dvd íródról bootoljon a gép ne a teljesen üres particionálatlan-formázatlan merevlemezedről. Ha ez megvolt akkor te saját magad particionálod-formázod a merevlemezed és feltelepíted a windowst, vagy linuxot vagy amit szeretnél...

2013. szept. 18. 18:56
 4/8 A kérdező kommentje:
És azt leirnád,hogyhogy kell beálitani
2013. szept. 18. 19:02
 5/8 A kérdező kommentje:
Az lehetséges hogy ha berakom a dvd-t amin a win8 van elkezdje telepiteni a windowst ?
2013. szept. 18. 19:08
 6/8 A kérdező kommentje:
Amugy ez lessz az ASUS M5A97 R2.0, 970
2013. szept. 18. 19:11
 7/8 anonim ***** válasza:
Bizd szakemberre az opreacios rendszer telepiteset.
2013. szept. 18. 19:39
 8/8 Gábor_79 ***** válasza:
Egyáltalán nem bonyolult. Alapvetően átlagemberekre tervezik az operációs rendszereket. Ha rászánsz egy-két napot és mindennek utánanézel - van hozzá forrás - meg tudod csinálni. Fél éve még nulla operációs rendszert telepítettem és megcsináltam tök egyedül ugyanazt, mert hasonló helyzetben voltam.
2013. szept. 21. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!