- Update20130913! - Külső HDD-t, de milyet?
Sziasztok,
Érdeklődnék hogy azstali gépemhez egy külsö (1-2-3 TB)HDD-t szeretnék venni.
Milyen márkát javasoltok?
Mikre figyeljek a vételnél?
extredigital, ip0n, aqu@, mely boltokba érdemes venni?
etc.
Valaszokat köszönöm!
Ha rendszert is akarsz rá telepíteni, akkor mindenképpen 7200-as fordulatú legyen.
Másra nemigen kell figyelned ha új cuccot vásárolsz.
Minél nagyobb a kapacitása, fajlagosan annál olcsóbb.
Viszont ha egy 3 TB-os darab meghalni készül, komoly fejtörést okozhat egy adatmentéss.
Bukszus! benéztem!
Külső meghajtót keresel.
Na szóval! Valami szépet vegyél, ami kinézetre is tetszik, mert belülről mindegyikben WD, Seagate, Toshiba vinyó van.
Arra figyelj, hogy villámgyors kapcsolatra legyen képes, mert egy kkora adattár esetében nagyon nem mindegy az átviteli sebesség.
Pl. USB3
Köszönöm a válaszokat!
Ismerősöm, és ezen a gyakorikerdesek honlapon is azt olvastam hogy WD marka az nagyon jó. Szóval ezzel szemezek, persze ha adatmentés kellene erről a 3 TB-rol, gondba leszek. Szerintetek ez jónak hangzik?
Jó, persze.
Én mondjuk 2,5"-os külső vinyót használok, mert annak elég az USB portról leszedhető áram és nem kell táppal bajlódni.
Van belőle egy 250 és egy 500 gigás, az elég mindenre.
Hogy érted "annak elég az USB portról leszedhető áram és nem kell táppal bajlódni"? Ennek sincs tápja ha jol látom, csatlakozásra ezt írja hogy "Csatlakozó: USB 2.0
".
De bizony van hozzá tápegység. Egy 3,5"-os merevlemez többet fogyaszt mint 500 mw. (Ennyi az USB portról lenyerhető energia)
http://www.youtube.com/watch?v=bSl1umAtUY4
Az USB 2.0 lehet hogy lassú lesz. Ha találsz USB 3-asat, akkor olyat válassz.
Kieg. az előzőhöz.
Az USB 2.0 az adatkapcsolatra utal.
Válaszod köszönöm és a videomellékletet is!
Még egy kérdés Tőled. Adott egy 3.5 3TB ( [link] ), és egy 2.5 2TB ( [link] ) és csak fotók, adatok (na meg akkor filmek) tárolására használnád, és az áruk ugyanannyiba kerűlne (36ezer) akkor te melyik vasarolnad meg? Érdekelne a véleményed amit köszönök is előre!
Fogós, ravasz kérdés.
A 2 TB-os vinyó sok szempontból praktikusabb (és korszerűbb is), mert nem kell hozzá külön tápegység, mert kisebb, mert USB 3.0 kapcsolatra képes. Viszont akkor már lehet hogy a belinkelt oldalon szereplő WD MyPassport-ot választanám, mert több ezer forinttal olcsóbb.
Ezzel szemben a 3,5-os darab 50%-kal nagyobb tárhelyet biztosít. (Ha a 2,5"-os darabot tekintem alapnak, akkor lényegében ingyen)
Komolyan mondom nem tudom hogyan döntenék. Ha kizárólag adattárolásra kellene és nem számítana a mobilitás, akkor valószínűleg egy NAS-t választanék, mert nálam több gép is van a lakásban és hálózati adattárolónak az az igazi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!