Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Intel vagy AMD? Munkára...

Intel vagy AMD? Munkára kellene a gép. Többi lent.

Figyelt kérdés

Adobe After Effects CS5.5

Sony Vegas

Photoshop CS5.5

Az alábbi programok zökkenőmentesen futásához inkább egy Intel vagy AMD? Azt hallottam, hogy AMD inkább játékokhoz, az Intel pedig munkához van. Most akkor ezekre a célokra melyik? És esetleg 30.000-ig linkelnétek be erre alkalmas procit? (menne a zöld érte)

2013. aug. 22. 07:43
 1/4 anonim ***** válasza:

Én Intelt mondanám de az az igazság, hogy lényegében tökmindegy. Nem igazán fogsz észrevenni különbséget. szvsz

Régen azt szokták mondani, hogy az Intel proci megbízhatóbban számol, ezért érdemes melóra azt használni.

2013. aug. 22. 08:01
 2/4 anonim ***** válasza:

Nincs olyan hogy "inkább játék" vagy "inkább munka". A teljesítmény és a tudás számít.

A több fizikai mag miatt általában az AMD processzorok minimálisan jobban melóra, de igazából tényleg elég minimális lesz a különbség.

30k alatt két versenyző jöhet szóba i3-3220 és FX6300. Itt van mindkettőről teszt össze tudod nézni:

[link]

[link]

Ami az intel mellett szól:

Későbbi fejlesztésnél i7-es processzorra is cserélhetsz, aminek jelenleg nincs teljesítménybeli ellenfele AMD oldalról. Másik meg hogy van benne IGP, így nem feltétlenül kell költeni külön videókártyára. Bár azt nem tudom a fenti programok mennyire videókártya igényesek.

Ami az AMD mellett szól:

Fejleszthető FX8xxx processzorra, ami kb i5 processzorok szintjén van, talán ilyen célokra még jobb is és olcsó, illetve a több fizikai mag miatt valamivel erősebb mint az i3-as.

2013. aug. 22. 08:25
 3/4 Ibron16 válasza:
Szerintem egy I3-mas proci is jó ezek futtatásához!
2013. aug. 22. 17:04
 4/4 anonim ***** válasza:
kb 35k ig amd jobb ár/érték aránnyal rendelkezik, aztán az intel a jobb
2013. aug. 22. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!