Egy jópár processzort miért árulnak 2 illetve 3 maggal miközben 4magosíthatóak?
Figyelt kérdés
Úgy gondolom jobb árat is lehetne kérni.miért van ez?2013. aug. 21. 11:04
1/5 Egerecske válasza:
pl 1 vagy 2 mag hibás a CPU-n, ezeket letiltják és akkor még el tudják adni 2 vagy 3 magosként, nem kell kukába dobni.
2/5 davyd248 válasza:
Mert ez kicsit átverés lenne... Oda lehet írni, hogy ki lehet nyitni még 1-2 magot, de sokan azt se tudják, hogy-hogy kell kinyitni... Amikor meg megveszik 6 magosként vagy 4 magosként akkor meg azt hiszik, hogy átverték... Mert, hogy csak 2 vagy 4 magos... Én még azt is halottam, hogy ilyenkor elveszik a gari is, ezt nem tudom, hogy igaz-e de lehetséges.
3/5 davyd248 válasza:
Az első is igazat írt... Az egyik ismimnek volt egy 960T-je ami alapon 4 magos de neki csak 5 magot engedett a hatodikat letiltotta a lap. Ami ilyenkor rossz, hogy megnől a fogyasztás jóval...
4/5 anonim válasza:
Kizárt, hogy beárazzák a plusz magot, mivel egyáltalán nem biztos (jó esetben fifty-fifty), hogy ezt meg tudod csinálni, ill. ha megcsinálod, akkor müxik is, és kb. milliárdos lenne a bírság (forintban mindenképp), amit kiszabnának a cégre...
5/5 anonim válasza:
"Egy jópár processzort miért árulnak 2 illetve 3 maggal miközben 4magosíthatóak?"
A letiltásnak több oka lehet. Hiba vagy piaci igény lefedése. Hiba esetén értelemszerűen a letiltott mag nem működik rendeltetés szerűen, ergo szerencse kell, hogy olyat fogj ki ahol viszont igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!