Mi a hátránya a tabletnek?
Én abszolúte megvagyok elégedve a saját tabletemmel. Jó reggel elolvasni rajta a híreket, ingyen, nem kell várni, míg a postás bedobja az újságot. Jó rajta pár dolgot megnézni a neten, kéznél van, egyből használható, nem kell, hogy bekapcsoljam a gépet, ha csak 1-2 dolgot akarok megnézni. Ha mail-t kapok nagyobb képernyőn tudom megnézni, így a telefonon csak akkor nézem meg, ha nincs nálam a tablet.
Akár a reggeli híradót is megnézhetem rajta a mindigTV app-nak köszönhetően. XBMC-t (médialejátszó program) is ezzel vezérlem, így borítók/leírás/trailer alapján kiválasztom mit akarok nézni, majd elindítom a filmet. Pár játékot is szoktam rajta futtatni. Facebook chat megkönnyíti a facebook-on keresztüli kommunikációt, mivel azonnal jelez ha üzenetet kapok, bejelentkezve tartja a profilom. S még sorolhatnám az előnyeit, ugyan te a hátrányait kérdezted, de nem hinném, hogy vannak önmagában hátrányai, ha valamihez hasonlítani kellene, akkor nyilván lehet előnyt s hátrányt felsorolni ahhoz a valamihez képest. Egyáltalán nem nehézkes a virtuális billentyűzeten írni, kell magyar billentyűkiosztást telepíteni, így az ékezetes betűk külön "billentyűket" kapnak, s sokkal gyorsabban tudsz gépelni. Ha 7 colos méretet választod, akkor két kezes gépeléssel átéred a billentyűzetet, így még gyorsabban lehet gépelni.
Egyébként attól függ, hogy mi az a nem sok, mert ha húszon ezerben gondolkodsz, akkor nem éri meg, mert ilyen tapasztalataid lesznek, mint az előttem szólóknak. Ha magyar bolt, s elmehetünk 35-40 ezerig, vagy Kína s elmehetünk 30-ig, akkor megleszel elégedve, s nem érzed majd haszontalan eszköznek.
Én teljes mértékben a tabletek mellett állok. iPad-em van, mely minden igényemet kielégíti. Rengeteg applikáció áll rendelkezésre(HD filmlejátszó, PC-s játékok, Office programok, és még milliónyi más app) melyek teljes mértékben lefedik az ember igényét. Az iPaddel szemben 4 ellenérvet sorakoztatnak fel általában(lásd a legutóbbi 4 microsoft surface reklámokat)
1: USB csatlakozó
2: Tárhely problémák
3: Ár
4: flash player hiánya
Az USB csatlakozó hiánya teljesen elfeledhető, mivel az apple 5GB ingyen felhő tárhelyet szolgáltat minden felhasználónak. Továbbá a google drive felhasználók is élvezhetik az általuk biztosított 5 GB tárhelyet. Ezen kívül még van legalább 2 megbízható felhő szolgáltotó, így 20GB adattárolásra lesz lehetőséged, mely bármikor, bárhonnan elérhető. Így az USB és a tárhely problémákat is könnyedén meg lehet oldani. Az ára. Valóban, nem olcsó történet, egy alap modell 100.000nél kezdődik. Ha azt szeretnénk, hogy netképes(kártyás) legyen az 30.000+, ha meg akarjuk óvni a táblát egy tokkal, az minimum 10.000+
Nem olcsó. Az applikációk fele ingyenes, a másik fele fizetős. A fizetős oldal úgy néz ki, hogy átlagosan 2 és 10 dollár között mozog egy fizetős applikáció. (A fizetősökhöz is hozzá lehet jutni ingyen, torrent stb.)
A flash playert valóban rengetegen hiányolják, és több weboldalon hiányérzetem is van emiatt, de megszoktam. Megszoktam, és egyre táblabarátabbak a weblapok is, szerencsére.
Összesítve a dolgokat. Az apple iPad-je jó választás, milliónál több funkcióval, több millió letölthető alkalmazással. Én csak ajánlani tudom.
Én is gondolkoztam rajta akkor, hogy milyet kéne vennem, engem a videók, a bemutatók úgy lenyűgöztek, hogy megvártam, míg legyen elegendő pénzem egy ilyen szerkezetre, melyről ezt a hozzálszólást jelenleg írom. Természetesen ez az én saját véleményem erről a készülékről, nem akarok senkit rábeszélni vagy lebeszélni bármiről is.
Úgy hallottam, a XPeria sorozat táblagépe is el lett találva, sokan dícsérik. Nekem abban a történetben az nem tetszik, hogy androidot használ(az androidban is vannak applikációk és letöltőközpont, ugyanúgy mint iPaden, iOS-en) és én ezt iOS pártiként nem preferálom benne egyedül.
Sok sikert a vásárláshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!