Milyen márkájú alaplap a legmegbízhatóbb, melyikre van a legtöbb garancia? Asus, Gigabyte, MSI, ASrock?
Nálam egyértelműen az Asus a befutó.
Ha sorrendet kell felállítani, akkor nálam ez:
Asus, MSI, ASRocK, és GigaByte
A Gigabyte nálam azért van az utólsó helyen, mert nekem nem igazán volt vele szerencsém, ezen kívül két közeli ismerősömnek is ez volt LGA775 -ön és minden féle baromságokat csináltak. Hol be indultak hol nem, válogatták a memóriát, fagyás, kékhalál stb. Pedig minőségi tápról üzemeltek.
Még amit kihagytál az aktív gyártók közül az a Biostar, tudom baromság de valamiért még sosem mertem belőle venni, illetve sosem ajánlottam senkinek. Pedig semmi okom nem volt rá. Erről tehát én is várom a véleményeket.
Amúgy az összes gyártóra 3 év a gari, csak az ASRocK -ra van 2.
Bármelyiket választod jó színvonalú, megbízható cuccot kapsz.
Gyakorlatilag nullához közelítő az esélyed arra, hogy a garanciaidő+pár éven belül elromoljon. (Persze Murphy óta tudjuk, hogy ami elromolhat az el is fog)
Csak a legendásan félresikerült darabokat szoktuk megjegyezni.
Ezzel együtt fogadd el, hogy csodák nincsenek. Nagyjából ugyanazokból (darabra is) az alkatrészekből épülnek fel az alaplapok és mégis van ami 12 ezer forint, míg egy másik 30, vagy 40 ezer. Hogy egy chipkészlet fejlettebb, vagy több csatlakozó, kivezeetés van az gyiken, az ekkora árkülönbségre nem magyarázat.
Az ördög most is a rászletekben lakozik. Egy azonos célra szolgáló ellenállás vagy kapacitás árában annak minőségétől, az alkatrészek tűréseitől, specifikációitól függően óriási szórás lehet.
És ezektől a kis mütyüröktől lesz az egyik drága, a másik olcsó. Ami nem azt jelenti, hogy az olcsó rossz, csak hogy a drága jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!