D-link és tp-link routert miért nem lehet összekötni?
Adott egy D-link router, ami tökéletesen kapja a netet, és DHCP szerver be van rajta kapcsolva (egyéb okok miatt muszáj ha bekapcsolva marad).
Adott egy TP-LINK TL-WR740N router. Összeszeretnék őket kötni, hogy a TPlink a dlinkből kapja a netet és tovább is adja.
A dlink egyik lan portájból átvezetném patch kábellel a netet a tplink wan portjába.
Namármost a telepítésnél elakadok.
Ugyanis a telepítő cd ugyebár a gépbe bedugott routert keresi és persze hogy nem találja ha a router a dlink routerbe van bedugva.
A dlink (elsődleges) routerem ip címe 192.168.0.1, a tplinké viszont 192.168.1.1.
A 192.168.1.1 -es felületre be sem tudok lépni, nem tölti be a böngésző.
Port forwardingot próbáltam de mivel nem egyezik az ip cím, ugyebár nem engedi.
Mi a teendőm?
írd át a tplink router IP-jét mondjuk 192.168.0.255-re. A port forwardnak szerintem ehhez semmi köze, ha jól csinálod akkor működni kell a dolognak.
A telepítő CD-t is hagyd, nincs rá semmi szükség.
A gépednek mi az IP-je? Nem lehet hogy azért nem éred el a tplink-et, mert a gépednek nem stimmel az IP-je?
Patch kábellel dugtam össze és működik, köszönöm.
Ugyan nem a ti segítségetekkel de megoldottam.
Mégpedíg így (ha más is belefutna ebbe):
Dlink lan portájból patch kábel a tplink wan portjába.
A tplinket beledugtam a gépbe (előtte kihúztam a gépből a dlinket), hogy konfigurálni tudjam, így tehát elértem a tplink adminját (de a dlinkjét addig nem). Beállítottam az admin felületen a szükséges dolgokat (dynamic ip, wifi lockolás), majd kihúztam a gépből a tplinket, vissza a dlinket és láss csodát, működik... Most ugyanúgy a dlink adminja érhető el csak, de ha a tplinken akarok módosítást, akkor bedugom a laptopba az egyik lan portját a tplinknek és már el is érem az ipjét.
Köszi mégegyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!