Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » D-link és tp-link routert...

D-link és tp-link routert miért nem lehet összekötni?

Figyelt kérdés

Adott egy D-link router, ami tökéletesen kapja a netet, és DHCP szerver be van rajta kapcsolva (egyéb okok miatt muszáj ha bekapcsolva marad).

Adott egy TP-LINK TL-WR740N router. Összeszeretnék őket kötni, hogy a TPlink a dlinkből kapja a netet és tovább is adja.

A dlink egyik lan portájból átvezetném patch kábellel a netet a tplink wan portjába.

Namármost a telepítésnél elakadok.

Ugyanis a telepítő cd ugyebár a gépbe bedugott routert keresi és persze hogy nem találja ha a router a dlink routerbe van bedugva.

A dlink (elsődleges) routerem ip címe 192.168.0.1, a tplinké viszont 192.168.1.1.

A 192.168.1.1 -es felületre be sem tudok lépni, nem tölti be a böngésző.

Port forwardingot próbáltam de mivel nem egyezik az ip cím, ugyebár nem engedi.

Mi a teendőm?

2013. júl. 18. 17:34
 1/4 anonim ***** válasza:

írd át a tplink router IP-jét mondjuk 192.168.0.255-re. A port forwardnak szerintem ehhez semmi köze, ha jól csinálod akkor működni kell a dolognak.

A telepítő CD-t is hagyd, nincs rá semmi szükség.

A gépednek mi az IP-je? Nem lehet hogy azért nem éred el a tplink-et, mert a gépednek nem stimmel az IP-je?

2013. júl. 18. 18:25
 2/4 anonim ***** válasza:
A patch kábel amúgy minek? Ha jól tudom most már minden eszköznek van annyi esze, hogy felismerje ha patch kábelt dugtak bele, de oda amúgy sima enet kábel kell, mint az összes többi csatlakozáshoz.
2013. júl. 18. 18:27
 3/4 A kérdező kommentje:

Patch kábellel dugtam össze és működik, köszönöm.

Ugyan nem a ti segítségetekkel de megoldottam.

Mégpedíg így (ha más is belefutna ebbe):

Dlink lan portájból patch kábel a tplink wan portjába.

A tplinket beledugtam a gépbe (előtte kihúztam a gépből a dlinket), hogy konfigurálni tudjam, így tehát elértem a tplink adminját (de a dlinkjét addig nem). Beállítottam az admin felületen a szükséges dolgokat (dynamic ip, wifi lockolás), majd kihúztam a gépből a tplinket, vissza a dlinket és láss csodát, működik... Most ugyanúgy a dlink adminja érhető el csak, de ha a tplinken akarok módosítást, akkor bedugom a laptopba az egyik lan portját a tplinknek és már el is érem az ipjét.

Köszi mégegyszer!

2013. júl. 18. 18:43
 4/4 A kérdező kommentje:
Ja és nem kellett ip-ket átirogatni és port forwardingolni sem
2013. júl. 18. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!