Mennyire szabad egy gépnek melegednie, ez már túl meleg?
Ha huzamosabb ideig játszok akkor a proci és videókártya felmegy akár 70 , hdd meg 40 fok ig is. Ez már kicsit sok nem?
Pedig a procin arctic freezer 13 hűtő van
proci: amd fx 8120
vga: sapphire hd7870
hdd: hitachi
viszont nem hallom h felpörögnének a ventillátorok, mintha mindig ugyanazzal a sebességgel pörögnének, mivel tudnám esetleg a sebességet növelni?
Hülyeség,annak a hűtőnek passzívan 60 fok alatt kéne tartani tuningolva is.
Töltsd le:
Prime 95
CPU-Z
Speedfan
Speedfan,CPU-Z megnyit,Prime 95 elindít,közbe CPU-Zvel figyeled az órajelet,és a feszültséget,a Speedfan-al meg a hőmérsékletet.
Itt kérdezném meg,hogy te kupakhőt,vagy maghőt néztél?
Aztán ha valami brutális feszültséget kap,akkor BIOS-ban Turbo Mód kikapcs,feszültség visszavesz.
De először a Prime 95
akkor megcsinálom a tesztet de szerintem már csak holnap
amúgy itt egy kép az értékekről, ezzel a programmal szoktam mérni játék alatt a dolgokat ha esetleg ez mond valamit:
asrock extreme tuning utilityt tedd fel, nekem fx-8320, asrock 970 pro3 meg 7850.
proci 4ghz-n megy gyári hűtővel, 60 fokot(0,5 ghz tuning/mag)
videókártya zafír van, az is tuningolva olyan 86 fokos, de 30%-os teljesítményjavulással
na ezzel az axtu-val tudod állítani a ventiket, meg mindent, naggyon jó kis progi
én is ezzel állítottam be
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!