Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » AMD processzoroknál mi mit jelöl?

AMD processzoroknál mi mit jelöl?

Figyelt kérdés

Péládul van egy AMD Athlon 64 X4 AM2...

Akkor 64 bites, 4 magos, AM2 foglalatos?

Ha most 32 bites gépem van akkor vehetek bele 64 bites procit? Mi változik?

2009. okt. 12. 07:24
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Biztos baromi érdekes, de attól még rosszul tudod. Ne nekem mond, hogy nézzek utána, hanem inkább magadnak.

Azonban ha már ilyen szépen megkértél rá, megteszem Neked:

"As DirectX 9/10 hybrid games have trickled to market, we've been testing them to see whether the newer, Vista-only API library is worth its salt. We've done it with Company of Heroes, Lost Planet, and more. In every case, DirectX 9 performance was far better than that of DirectX 10. "

Továbbá:

[link]

[link]

2009. okt. 12. 09:46
 12/25 anonim ***** válasza:
36%
Ved màr észre, hogy a dx10-nél very high shader van a dx9-nél pedig csak high, persze, hogy ùgy lassabb. Ugyanolyan beàllìtàsnàl 100%, hogy jobb!
2009. okt. 12. 09:51
 13/25 anonim ***** válasza:

Hallod, én azt javaslom, hogy a vitát hagyjuk félbe. Magadat is égeted, és ez már a kérdéshez se tartozik. :)

Nem értesz hozzá, de képtelen vagy megállni az okoskodást.

Nézz utána, hogy mi az a shader, és hogy dx10-nél miért veryhigh, dx9-nél meg miért high...

2009. okt. 12. 09:53
 14/25 anonim ***** válasza:
0%
Pontosan tudom, hogy miért very high. De aki itt nem ért ehhez az nem én vagyok. A kérdezönek: nézz utàna magad, ha az igazat akarod.
2009. okt. 12. 09:59
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

9:51 - két KÜLÖNBÖZŐ api-nál hogy akarsz UGYANOLYAN beállításokat? Azért ezen elgondolkodhatnál...

Egyébként meg, aki nem teljesen hülye, és DX10-ben indít el egy játékot, annak mindegy, hogy melyik a gyorsabb (Mellesleg, pl a Far Cry 2-ben állítani lehet, hogy melyiket használja.. 1-2 FPS különbség volt talán).

2009. okt. 12. 10:07
 16/25 anonim ***** válasza:

Te akartad, akkor folytassuk, és meglátjuk ki az aki hülyeséget beszél. :)

A high shader, és a very high shader közti különbség crysisban a következő: high beállítás esetén, dx9-et használ. Very high esetén dx10-et... Ezért van az, hogy alapból Windows XP esetén NEM lehet a very high beállítást bekapcsolni. Mivel XP nem támogatja a dx10-et.

Állításomat alátámasztva idéznék prohardver.hu oldaláról:

"Egyelőre lényegtelen, hogy van-e DX10 a Crysisben vagy nincs, mert jelenleg nincs olyan szóló grafikus kártya a piacon, mely magas (high, dx9) beállításokkal tisztességes sebességet produkálna, és akkor még nem is beszéltünk a legmagasabb (very high, dx10) szintről."

2009. okt. 12. 10:11
 17/25 anonim ***** válasza:
23%
Én a Far Cry 2-nél olyan tesztet làttam amiben több mint 10 fps volt a különbség.
2009. okt. 12. 10:11
 18/25 anonim ***** válasza:
23%
De van Gtx295. Még élsimìtàs is kapcsolhatò a HD felbontàshoz meg a vh részletességhez és ùgy kb 25 és annàl több fps-sel fut. Ez a kàrtya màr 2009 januàrjàtòl forgalomban van.
2009. okt. 12. 10:17
 19/25 anonim ***** válasza:
Igen. Far Cry 2. Az az egyetlen egy darab játék van, ahol dx10-ben jobb eredményt érhetsz el, mint DX9 alatt. Egy játék alapján én nem vonnék le messze menő következtetéseket. Továbbra is a legtöbb játék lassabb DX10 alatt mint 9 alatt.
2009. okt. 12. 10:19
 20/25 A kérdező kommentje:

Nekem mind1 úgyis 32 bites WinXP-t használnék DX9-el...

Akkor lecserélhetem az AMD Athlon 64 3500+ egymagos procimat MAD Athlon 64 X2 6000+ -ra?

2009. okt. 12. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!