Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyire függ a számítógép...

Mennyire függ a számítógép hűtése a háztól?

Figyelt kérdés
2 ATX között vacilálok, az egyik egy jobb Gigabyte Triton, a másik egy már-már ócskának tűnő régi noname. Van kimutatható különbség a hűtésben a kettő között, s ha igen kb. mekkora? Nyílván rendszerhűtő mindkettőbe ugyanaz kerülne, de árban majdnem egy 10-es van a kettő között, ami egy átlag PC-nél azért nem mindegy. Javítható valami módszerrel egy noname ház hűtése akár olyan szintűre mint egy márkásabb modellé? Házi barkács nálam játszik.

#hűtés #ATX #számítógépház #márkátlan #PC-ház #Gigabyte Triton
2013. jún. 16. 21:41
 1/9 anonim ***** válasza:
mennyid lenne házra?
2013. jún. 16. 21:42
 2/9 A kérdező kommentje:
Ez a két ház már megvan, a kérdés az, hogy melyikbe építek rendszert. Az egyik variáció, hogy a Tritonba, viszont a nonamet ugye nem igazán tudom elpasszolni sehova. A másik az, hogy a noname házba építkezek és akkor a Tritont el tudom adni vagy becserélni értékesebb (és értelmesebb dolgorka). Azért indultam ki ebből a megfontolásból, mert nem akarom, hogy gyűljön a hardver-szemét a padláson, s ha ott van az az öreg ház, felhasználnám.
2013. jún. 16. 21:44
 3/9 anonim ***** válasza:
hát az se mindegy,hogy milyen konfig,és milyen hűtést igényel.
2013. jún. 16. 21:46
 4/9 A kérdező kommentje:

Hát ez valóban jó kérdés, hogy milyen konfig.

Az első variáció szerint a fő rendszerem menne bele, FX-6300-t tervezek HD5770-el plusz egy X-Fi hangkártya, annyira nem meleg helyzet szerintem, legalábbis hoznám át rá a régi procim Zalman hűtőjét.

A másik pedig egy öregecske S939-es A64 3500+-os proci gyári hűtővel lenne passzív 8600GTS-el megtámogatva.

Így adná magát, hogy a régi géphez a régi házat társítsam, de ha lehet valamivel mókolni, akkor inkább a tartalék-rendszert raknám a mostani házamba és a nonamebe a fő konfigot (mert még van egy ház ami a mostani fő rendszeremé, azt mindenképp meg akarom tartani az egyik gépnek).

2013. jún. 16. 21:52
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha a noname házad szellőzését fel is hozod barkácsolással arra a szintre, amit a Gigabyte képvisel, még akkor is csak egy vacakul kinéző, nyeklő bádogdobozod lesz belőle. A Triton viszont nem fog zörögni, a belepakolt vinyóid remekül fogják érezni magukat, mert elegendő levegőt tud behúzni a ház elején.

A névtelenből pedig gyárts valami mást, ha barkácsolni szeretnél, de gépet ne tégy bele. :-]

2013. jún. 16. 21:55
 6/9 A kérdező kommentje:
Mondjuk a végén lehet, hogy kísérlet lesz belőle és ha meglesz a konfig csinálok egy terheléses tesztet mindkét házban, végülis a két ház hőáramát itt gyakorikérdéseken lemodellezni úgysem tudjuk...meg amúgyis érdekelne, hogy mi a különbség.
2013. jún. 16. 22:01
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha meg tudnád mondani a pontos típusát a névtelennek, vagy lefényképezni a belsejét, elejét, hátulját, akkor jobban össze tudnám hasonlítani a kettőt. De mint mondtam: a noneme-ből egy dolog mindig hiányozni fog: az anyag.
2013. jún. 16. 22:22
 8/9 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nagyon régi, ~2000-2003 környéki talán? Amúgy konkrétan milyen anyag hiányzik a noname házakból? Nekem úgy tűnik, hogy ez is, meg a Giga is alu lemez.
2013. jún. 16. 22:40
 9/9 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy van 6 oldala is, az sem különbség. Viszont az anyagvastagság, (ésszel történő) kidolgozás, előlapi venti mérete, elhelyezése, légrések elől/hátul... ezek mind jelentős különbségek tudnak lenni. A fenti Gigabyte viszont megfelelően kivitelezett darab.
2013. jún. 16. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!