Elekromágneses tér vagy egyéb földből jövő dolgok tehetnek tönkre számítógépeket ellenben más eszközöket tv-ket nyomtatókat mosógépeket nem bántja (bővebben lent)?
Figyelt kérdés
nos olyan problémám van hogy eddig volt 4 asztali számítógépem, nem mondom hogy annyira nagyon értek hozzájuk de annyira igen h ne csináljak velük olyat hogy tönkremenjenek és már kínomban nem tudtam másra gondolni... a problémák minden egyes számítógéppel a következők voltak... fagyás kék halálozás majd megadták magukat... szoftveresen nem telepítettem ütköző programokat, drivereket, rendszeresen karbantartom őket mind szoftveresen mind hardware-esen is mi lehet a gond?2013. jún. 4. 18:50
11/23 A kérdező kommentje:
igen abba, csak azok vannak
2013. jún. 4. 19:39
12/23 anonim válasza:
Talán az lehet, hogy totál sz@r a villamoshálózatod (ingadozó), azt pedig nem bírják a csíra tápok, és az kinyírhatja őket.
Este felkapcsolva nem váltakozik a lámpa fényereje?
Amúgy nekem is codegen a tápom, és majd 10 éves a gépem, de kutyabaja, viszont városban lakom, és nem is problémás más miatt sem túlzottan a 230V.
13/23 A kérdező kommentje:
voltak villózások a lámpánál de már egy ideje nem...
2013. jún. 4. 19:45
14/23 A kérdező kommentje:
az áram ingadozás a televíziókat is képes kinyírni? mert ami nálam van tv az már több mint tíz éves és ami egy másik szobában van az is közelít a 10 éves korhoz...
2013. jún. 4. 19:48
16/23 A kérdező kommentje:
azzal ami a házon belül van vagy ami kintről jön?
2013. jún. 4. 19:50
17/23 A kérdező kommentje:
és ha veszek egy feszültségvédős elosztót akkor az megfog az ilyenek ellen védeni?
2013. jún. 4. 20:13
18/23 anonim válasza:
Sztem a szolgáltatás ilyen (vidéken, városi külterületen). Esetleg, ha olyan fogyasztód van, ami hirtelen terheli meg nagyon a hálózatot.
Igen, minimum a feszvédős elosztó, vagy egy szünetmentes tápot is érdemes lenne beszerezned (és a földelés is fontos!):
Olyan 10eFttól már jó lehet, de nézni kell még a teljesítményt is.
Ennél pl. írják az áramtüske védelmet is:
19/23 A kérdező kommentje:
nem szokott olyan hogy hirtelen fogyasztásnövekedés legyen mármint pl porszívó ilyenkor kikapcsoljuk és áramtalanítjuk a gépeket mert levágnák a villanyórát...
2013. jún. 4. 20:27
20/23 A kérdező kommentje:
ami még erről eszembe jutott bár lehet hogy hülyeség... de nem tudom... az jutott most hirtelen az eszembe hogy ha az áramingadozás csinálja... akkor miért másfél-két éves működés után? miért nem azonnal vagy akár 3-4 hónap után...
2013. jún. 4. 20:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!