Integrált videokártya kiiktatása ASUS K53SC laptop esetében hogyan lehetséges? Többi lent.
Leírom, mit próbáltam eddig annak érdekében, hogy az NVIDIA-t használja a Win 7/gép. BIOS. Az ég világon semmi nincsen benne sem videókártyáról, sem integrált eszközökről a touch padot kivéve. Szűz windows telepítés után nem engedi csak az NVIDIA-t feltenni, előbb az integráltat kell. Ha eszközkezelőben letiltom az integráltat, azonnal elmegy a kép, csak feketeség van. Power gombbal tudok csak kilépni. Köv. indításkor visszarakja magát az integrált. Ha törlöm a drivert és úgy indítom újra, akkor csak 800x600 van, mintha nem lenne egyáltalán videokártya. Ha az NVIDIA kezelőpultjában hozzárendelek egy alkalmazást alapértelmezettként az NVIDIA-hoz, akkor is az integrálttal indítja. Jobb klikkre utána is az után van írva, hogy alapértelmezett. Ha jobb klikk, futtatás grafikus processzorral és ott NVIDIA-t választom, akkor is az integrált a megjelenítő. Az NVIDIA kártya elvileg jó (eszközkezelőben ott van, nem jelez hibát és a GPUz nevű progi is látja és ki is írja minden jellemzőjét).
Azt szeretném, hogy kérdés nélkül, minden esetben az NVIDIA-t használja, aminek a képét a laptop saját képernyőjén jeleníti meg.
Mindkettő fel van telepítve. Nem egy atomerőmű, de ennél többet kéne tudnia. Geforce 520MX 1 GB. Pl minecraft: maximum 12 FPS-el fut szinte minimumon. Maxon 1-2 FPS. Optifine-al meg csak rosszabb lesz.
Lost:Via Domus ajánlott kártya: Radeon X850 XT. Az enyém ennél kétszer erősebb órajelben, négyszerese a ram és 5.0 a shader verzió. Minimumon éppen elviselhető. Szóval szerintem valami gáz van.
Ezen túl vagyok. Írtam is a kifejtésben. Szépen hozzáadtam azokat a játékokat, alkalmazásokat, amelyiknél a dedikáltat akarom használni, de nagy ívben tesz rá :) Néztem olyan 3D-s játéknál, ami tud ablakosan futni, mellette fut a GPUz. Az integrált szenved, melegszik, de az NVIDIA-n semmi aktivitás.
Most drasztikus leszek, kiszedem a videókártyát és megradírozom a csatlakozókat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!