Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » MBR (Master Boot Sector)...

MBR (Master Boot Sector) javítása, lehetséges? és ha igen, akkor hogyan?

Figyelt kérdés
Van egy E-Machines E528 típusú laptopom, melyben van egy 250 GB WD scorpio. Egyik nap nem indította a rendszert... Nagy nehezen rájöttem hogy az MBR-el van a baj... Tudd esetleg valaki segitenni hogy hogyan csináljam meg.? (a válaszokért megy a zöld kéz . :) )

2013. ápr. 9. 12:59
 1/9 anonim ***** válasza:

Egy parancssor kellene hozzá és a fixmbr paranccsal újraírja az mbr-t.

Parancssort pedig tudsz indítani a sima XP telepítő CD-ről.

2013. ápr. 9. 14:04
 2/9 A kérdező kommentje:
de hogyan kell inditanni . ? annyira nem vagyok ezekbena témákban bent. :D
2013. ápr. 9. 14:36
 3/9 anonim ***** válasza:

Xp telepítőjével nem nagyon hiszem, hogy lehet. Windows 7 és vista telepítővel így:

Berakod lemezt, bebootolsz róla, és amikor a nyelvet választod ki nyomj egy shift+f10 -et.

2013. ápr. 9. 15:55
 4/9 A kérdező kommentje:
ha bent vagyok utána. ?
2013. ápr. 9. 18:10
 5/9 anonim ***** válasza:

Hogy ne lenne már az XP cd-n parancssor. A gyári XP telepítő lemezen, bootolás után amikor ki lehet választani, hogy Enter-telepítés, Esc-Kilépés, J-javítókonzol, ott a javítókonzolt kell választani és már van is parancssorod.

Belépsz a parancssorra, és a rendszermeghajtódon futtatod a fixmbr parancsot. Ennyi. A dos parancsokat azért valamennyire nem árt ha tudod hozzá.

2013. ápr. 10. 07:59
 6/9 anonim ***** válasza:

#4 Írd be ezt:

bootrec /fixmbr

Utána már működni fog.

#5 Bocs hogy nem értek egy 10 évvel ezelőtti rendszerhez. A dos parancsokat a grafikus felület idejében minek tudni? Haladni kellene a korral. A linux -al is ez a baj. A gui csak dísz, semmire nem jó 2013 -ban...

2013. ápr. 10. 13:11
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a válaszokat.! hétvégén neki is állok. :D
2013. ápr. 12. 18:42
 8/9 A kérdező kommentje:
Neki áltam, na most... Ha ide modba teszem a vinyot akkor elindul a telepitő minden ok, elöhivoma consolt beiroma parancsot és nem tudja ujra irni. Go bios beteszem AHCI modba, mivel gyárilag azon volt, ugy már nem is tudja inditanni a telepitött, folyamatosan fagy. akkor most.?
2013. ápr. 13. 02:01
 9/9 anonim ***** válasza:
Nyomj egy bios default -ot, próbálj meg másik telepítőt, más ötletem nincs.
2013. ápr. 16. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!