Melyik alaplap? Milyen hűtő?
CPU: AMD FX-6300 3.50GHz BOX Black Edition
RAM: Kingmax 8 Gb DDR3 (1600 Mhz, 2x4 Gb)
Táp: FSP Hexa 500W
VGA: HIS Radeon HD7850 IceQ X Turbo 2GB 256bit DDR5
HDD: WD 1TB Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3
Alaplap: ASROCK 985GM-GS3 FX vagy ASUS M5A78L-M LE
Az alaplapban kéne is egy kis segítség, mert a helyzet az, hogy ház cserére már nincsen keretem, és mivel microATX alaplap megy bele csak, ezért le van korlátozva a válogatás lehetőségem sajnos.
A hűtés kérdés, a CPU-ra vonatkozik, azt hallottam a CPU-nak a hűtője hangos, ezért lecserélném, erre gondoltam, magában a házban tuti elférne, a kérdés az alaplapon elférne e kényelmesen.
ezt néztem ki: COOLERMASTER GeminII M4 RR-GMM4-16PK-R1
Illetve ha ez szerintetek nem férne el, mit ajánlotok? max. 8-9e
Egyik sem.
Ez van,nincs normális mATX alaplap,ami jó lenne FX alá.
Tarts az asztalon,aztán majd 3-4 ezerért beszerzel egy ATX házat.
Hexa 500W-t meg nem ajánlom.
Látom hardverkerbe vásárolsz,így ott van XFX Pro 450W,ami sokkal jobb mint a Hexa 500W.
1 ágas 12V ág,Seasonic belső.
Hexa 500W rossz vétel.
Sajnos további beruházásra mint ház, ssd, és jobb alaplapra majd csak ősszel lesz lehetőségem, mivel az "asztalon" nem akarom hagyni, így kell egy alaplap, a foglalat jó, a honlap szerint az fx-6300as processzorokat is támogatja.
Miért is ne lenne jó akkor egyik sem?
Teljesen megértem amit mondasz, hogy vannak jobb alaplapok, amik jobban használják a cpu-t.
De nekem most ezek a lehetőségeim.
A ház egy codegen(nem a legjobb minőségű, de nézem msot, és lehet belefér, nagyobb alaplap.
Ez a ház: [link]
Alaplapból tudsz ajánlani valamit? max 18 ezerig. Mert ha a házba belefér, akkor még annyit tudok rászánni
CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM
Ez táp jó?
Ha hajthatatlan vagy akkor ezt:
De nem való alá,és kész.
Attól hogy támogatva van,még semmilyen hűtése nincs a lapnak,béna chipset,béna tápellátás.
Ezért van elmondva mindig,az vegyen FX-t,akinek futja normális alaplapra is hozzá.
Akkor inkább építs FM2-re,ott vannak normális mATX alaplapok,amik be is férnek a keretedbe.
CTG 500W jobb választás,de az XFX Pro 450W nem fér bele?
Egyébként ott írod hogy 8-9 ezerért vennél hűtőt.
Abból a pénzből nagyon pofás normális házat vehetnél.
Esetleg néztem még egy tápot, ő?
Illetve itt van pár alaplap, ami még belefér az árba ha nagyon muszáj, melyiket ajánlod?
ASROCK 970 Pro3
GIGABYTE GA-970A-DS3
Illetve belefér még ez ASUS M5A97 LE R2.0, ha a thermaltake tápot megfelelőnek találod.
Igen vehetnék házat belőle, de a hangos ventillátor jobban zavar.
Szóval ezek közül az alaplapok közül melyiket ajánlod? Ezek már megfelelnek a célnak?
Ezek közül az Asus-t,az már viszonylag korrekt.
Az a táp meg nagyon nem jó.
Rendben, köszönöm a gyors választ, akkor az asus alaplap lesz.
A táp amit pedig mondtál, belefér, csak félek, hogy nem látja el a rendszert majd, főleg a video kártya miatt, vagy tévedek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!