Merevlemez csere esetén milyen lépései vannak a számítógép újraélesztésének?
Egy régi asztali gépben megadta magát a benne lévő IDE-s wincshester. Vettem bele egy másik használt winchestert, használtat, kereskedésből, garanciával.
Betettem a másik helyére, majd bekapcsoltam a gépet.
Jelenleg ezt látom a képernyőn:
"Searching for Boot Record from Flopy... Not Found.
Searching for Boot Record for IDE-0...OK
Microsoft(R) Windows 98
(C)Copyright Microsoft Corp 1981-199
C:\>"
Mit kell most tennem?
Gondolom a most wett winchesteren rajta maradt valamilyen Windows 98. Ezért dobta ki a gép.
De nekem nincs ilyen op.rendszer lemezem.
Ami van, az egy jogtiszta "Windows Vista ..." CD, ami egy OEM szoftver, amit azzal a másik számítógéppel együtt (és arra telepítve) kaptam, amit jelenleg is használok.
Mit tehetek, kell tennem most, és hogyan, hogy újra életet leheljek a régi asztali gépbe?
Leírná valaki lépésről, lépésre?
Köszönöm, ha tudtok segíteni!!!
1. lépés: a Vistát felejtsd el. Azt csak azon a gépen (alaplapon) használhatod jogtisztán. Másik gépre telepítve, elveszíti ezen tulajdonságát.
2. lépés: keríts egy telepítőlemezt és telepítsd fel a gépet.
3. lépés: ha a második lépés problémás, akkor hívj egy szakit!
Ha a működő gépről levenném/törölném, akkor telepíthetném a merevlemezcserés gépre is?
Vagy a telepítő lemez valahogy azonosítja a gépeket, alaplapokat, és hiába próbálnám rátenni erre a gépre?
Nem engedné?
Előbb lemaradt.
Mi történne, ha a másik géphez kapott rendszer lemezről próbálnám meg feltelepíteni ide is az op.rendszert?
Kárt tennék a számítógépben, tönkre menne a merevlemez?
Nem értek hozzá, és nem igazán szeretnék annyi pénz kiadni egy szakinak amennyit maga a régi gépem sem ér.
A gép már öregecske, megvan lassan 10 éves is.
A Vistát tettem fel rá, serial nélkül is elketyeg vele 30 napi, aztán majd meglátom.
Még sose csináltam ilyet,nem sok lövésem van ezekhez a dolgokhoz, no meg csak magyarul vagyok kommunikációképes. :)) Szóval ha a kíváncsiság el is vinne arra az oldalra, amit mondtál... hamar elvéreznék a sekélyes angol tudásommal.
Amúgy meg igazából XP-t szerettem volna rá tenni, bár eredetileg amikor újként vettem, talán még a jó öreg '98-as volt rajta.
Mielőtt meghalt a vinyó, az XP-vel döcögött... és elfogadható volt.
Már most a Vistától is be van lassulva, szóval a Win7 gondolom még jobban megfektetné.
Köszönöm a javaslatot, és az eddigi segítséget is mindenkinek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!