Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Videokártya összekötése CSAK...

Videokártya összekötése CSAK scartal rendelkező tv-vel. Miért nem megy?

Figyelt kérdés

Nos adott nekem egy MSI HD2400pro videókártyám:

[link]

És egy kábelem:

[link]

És egy scart-rca átalakítóm:

[link]

Egyértelműen a scart-átalakító megy a tv-be.

A videókártya-kábel megy a videókártyába.

Egy rca kábel megy a videókártya-kábel és a scart-átalakító közé.

A Catalyt Control Centerben a "Kijelző beállítása" alatt a "TV észlelés" kipipálva, ezáltal érzékeli is a TV-t.

Kiterjesztem az asztalt a TV-re:

[link]

De a tv csak annyit ír hogy nincs videó jel!!

Hagyományos képcsöves TV 2db scart csatlakozóval.

2013. máj. 25. 10:58
1 2
 11/14 Komplikato ***** válasza:

Normális esetben a driverben állítható, hogy NTSC vagy PAL (BG, DK, stb.) a kimenet. (Régi kártyákon jumper volt.)

Aztán jó esteben állítható, hogy Composite vagy S-Video jelet küldjön. (Sok régi TV csak elsőt bírja!) Másodikhoz olyan Scart kell ami fogad RGB jelet ha jól emlékszem ...

Az én régi TV készülékemnél még be kellett állítani a TV-n, hogy a bejövő jel composite, s-video vagy rgb.

Persze azt sem árt tudni, hogy max. 1024-es felbontásig viszi ki egy VGA a TV-re a képet. (Régiek meg 800x600 vagy 640x480, esetleg full PAL/BG felbontásig.)

Mondjuk régen vagy klón módban használta az ember a TV-t ... vagy volt a ma már sajnos kihalt Theater üzemmód, ahol csak videó forrást (film, tuner) tolta ki oda a kijelző SAJÁT felbontásán. Ezt sajnos megszüntették Vista megjelenésekor.

2013. máj. 25. 12:13
 12/14 Komplikato ***** válasza:

Próbáltad a másik Scart csatlakozón is?

ATI S-Video kimenethez nem 7 tűs átalakító kell?

2013. máj. 25. 12:16
 13/14 A kérdező kommentje:

Sajnos, még mindig semmi nincs.

Catalyt Control Center ben állíthatom én PAL-ra avgy NTSC-re, nem segít.

Természetesen 7 tűs átalakító kell, ha nem oylanom lenne bele se tudnám dugni.

2013. máj. 25. 16:04
 14/14 A kérdező kommentje:

Végső kétségbeesésemben, kimértem a videókártyába dugandó kábelt, és kiderült, hogy marhára nem szabványosan van kivezetve a composite csatlakozó...FAIL

Ha esetleg valakinek ilyen baja lenne ellenőrizze le -ha van hozzá eszköze- mert rengeteg hajtépéstől szabadítja meg magát.

2013. máj. 25. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!